Dezastrele naturale "costă tot mai puţin"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu / 6 ianuarie 2016

Dezastrele naturale "costă tot mai puţin"

Pierderile economice cauzate de dezastrele naturale sunt tot mai mici în ultimii ani. Dincolo de intensitatea fenomenelor, care evident că nu este aceeaşi an de an, este evident că oamenii reuşesc să limiteze tot mai mult proporţiile dezastrelor.

Media anuală a pierderilor economice din perioada 2003-2013 a fost de 147 miliarde de dolari. În 2014 s-a înregistrat o primă scădere majoră, pagubele au fost de 99,2 miliarde de dolari, 90% dintre dezastrele din urmă cu doi ani având legătură cu clima, potrivit unui raport al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Pentru a avea un termen de comparaţie, accidentul nuclear de la Fukushima, produs în martie 2011, a provocat pierderi de 90 de miliarde de dolari.

Anul trecut, pagubele au fost mai mici chiar şi în comparaţie cu 2014. Potrivit Munich Re, citat de Agerpres, în 2015 majoritatea cicloanelor tropicale s-au dezlănţuit în regiuni puţin populate, iar fenomenul natural El Nino a redus activitatea uraganelor în Atlanticul de Nord. Din costurile de 90 de miliarde de dolari evaluate de sursa citată, aproximativ 27 de miliarde de dolari au reprezentat pierderile companiilor de asigurări. Nu mai puţin de 94% dintre dezastrele din 2015 au fost evenimente meteorologice. Catastrofele naturale din 2015 au provocat 23.000 de decese, semnificativ mai mult decât în anul precedent, când s-au înregistrat 7.700 de decese, dar sub media ultimilor 30 de ani (54.000 de decese pe an). Anul trecut, cea mai costisitoare catastrofă naturală a fost cutremurul care a devastat Nepalul în luna aprilie. Acesta a provocat decesul a 9.000 de persoane şi pagube financiare de 4,8 miliarde de dolari. Pentru industria asigurărilor, cea mai scumpă catastrofă naturală în 2015 au fost căderile de zăpadă din SUA şi Canada din luna februarie, care au provocat asiguratorilor pierderi de 2,1 miliarde de dolari, în timp ce pierderile totale au fost de 2,8 miliarde de dolari. Prevenirea fenomenelor naturale extremă şi limitarea efectelor acestora a devenit o preocupare majoră pentru majoritatea guvernelor lumii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb