DEZBATERE SOLICITATĂ DE PSD Problemele cauzate de creşterile preţurilor energiei, în atenţia Parlamentului European

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 23 septembrie 2021

Problemele cauzate de creşterile preţurilor energiei, în atenţia Parlamentului European

Problema creşterii preţurilor din energie ar urma să fie dezbătută în luna octombrie de Parlamentul European, în urma unei solicitări a delegaţiei PSD.

"În România, situaţia este alarmantă, fiind una dintre principalele preocupări publice, aşa cum este şi în Spania, Italia şi în multe alte ţări ale Uniunii Europene. Actualul context va deveni tot mai greu de suportat pentru familiile cu venituri foarte mici, dar şi pentru IMM-uri. Acesta este motivul pentru care solicităm o dezbatere cu rezoluţie, pentru 1 octombrie, cu titlul - Soluţii europene privind creşterea preţurilor la energie: o cale de urmat în lupta cu sărăcia energetică. Prin acest demers ne aşteptăm ca şi Comisia Europeană să prezinte soluţii suplimentare, rapide şi concrete, pentru a răspunde astfel riscurilor cu care se confruntă România şi multe alte state din UE", se arată într-un comunicat de presă al europarlamentarilor PSD.

Ei susţin că este nevoie de un plan european concret, care să se bazeze pe identificarea unor soluţii rapide de atenuare a efectelor unei eventuale sărăcii energetice şi chiar alimentare, generate de actualul val de scumpiri, în caz contrar problema urmând a se acutiza odată cu apropierea iernii.

"Am solicitat Comisiei Europene să intervină rapid pentru a stopa creşterea preţurilor la energie. Executivul european trebuie să prezinte soluţii şi măsuri concrete pentru a contracara creşterea galopantă a preţurilor la gaze naturale şi energie electrică şi să combată speculaţiile de pe piaţa de energie, inclusiv cu certificatele verzi. Este nevoie de un plan concret la nivelul Comisiei Europene pentru că cetăţenii europeni, şi în mod special cetăţenii români, nu pot fi lăsaţi să suporte singuri facturile din ce în ce mai mari. Nu avem voie să lăsăm în urmă familiile cu venituri mici, persoanele vulnerabile şi vârstnicii, dar nici IMM-urile grav afectate de pandemie, iar de aceea decidenţii europeni trebuie să acţioneze imediat", a declarat Victor Negrescu, deputat european din partea PSD.

În solicitarea reprezentanţilor PSD se aminteşte şi despre pachetul legislativ "Fit for 55", care cuprinde măsurile propuse de Comisia Europeană pentru reducerea cu 55% a emisiilor de carbon până în anul 2030, pachet ce ar trebui, în opinia politicienilor, să fie însoţit de măsuri active compensatorii adresate direct cetăţenilor vulnerabili, precum şi IMM-urilor, "pentru a nu fi accentuată sărăcirea oamenilor".

Europarlamentarii PSD susţin că este nevoie de un efort comun al statelor membre ale UE, astfel încât niciun cetăţean european să nu fie lăsat în urmă, iar tranziţia ecologică să se facă în mod sustenabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb