DEZBINĂ ŞI STĂPÂNEŞTE Organizarea AGA ar putea înclina balanţa la alegerile BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 decembrie 2011

Organizarea AGA ar putea înclina balanţa la alegerile BVB

Totul este permis în dragoste şi în război şi... la alegerile de la Bursa de Valori Bucureşti, programate pentru 9 ianuarie 2012.

Campania electorală este în plină desfăşurare. Unii candidaţi au făcut deja primele declaraţii oficiale, însă mult mai importante sunt luptele de culise, care, dacă se păstrează tradiţia, vor dura până în ziua Adunării Generale, ba chiar şi în timpul acesteia.

În piaţă, circulă zvonuri că actuala conducere vrea să îi lase în "ofsaid" pe adversari, care îl susţin pe candidatul BCR la funcţia de preşedinte, Lucian Anghel, şi care au solicitat, pe 10 noiembrie, să fie răsturnaţi actualii administratori şi aleşi alţii noi.

Care ar putea fi mişcarea?

Ordinea în care se va vota alegerea preşedintelui şi a membrilor Consiliului nu este fără urmări.

Pe ordinea de zi figurează, la acelaşi punct, numărul 3, alegerea prin prin vot cumulativ a preşedintelui Consiliului Bursei şi a membrilor Consiliului Bursei, iar, de presupus, este că această ordine se va păstra.

O astfel de desfăşurare i-ar fi favorabilă lui Lucian Anghel, întrucât, în piaţă, se vorbeşte că ar avea o sus-ţinere serioasă.

Însă, pe procura specială de vot, necesară acţionarilor care doresc să împuternicească alte persoane să le reprezinte la AGA, lista candidaţilor pentru funcţia de administrator este afişată înaintea celei cu posibili preşedinţi.

Calculul este că alegerea, mai întâi, a nouă administratori şi, apoi, dintre aceştia, a unui preşedinte, ar diviza voturile susţinătorilor lui Anghel, care ar putea fi mai interesaţi să-şi repartizeze votul fiecare către propriul candidat pentru CA, ceea ce ar putea, paradoxal, să-l lase pe Anghel în afara Consiliului.

Stere Farmache, preşedintele BVB, ne-a declarat că modul de desfăşurare a AGA este o chestiune care ţine de secretariatul Bursei. Domnia sa ne-a precizat, însă, că preşedintele Bursei este, în primul rând, membru în Consiliul de Administraţie şi că ar fi normal ca boardul să fie stabilit mai întâi.

Stere Farmache ne-a declarat: "Preşedintele CA este şi administrator. Cererea de revocare este pentru întreg Consiliul, iar preşedintele nu are un statut special. Pe această logică, preşedintele trebuie ales dintre membrii CA".

Domnia sa a mai adăugat că modul de desfăşurare a AGA nu avantajează şi nu dezavantajează pe nimeni.

Actuala conducere a anunţat, marţi, că se gândeşte să convoace acţionarii ulterior alegerilor din 9 ianuarie, să decidă modificarea statutului în vederea introducerii conducerii dualiste. Administratorii nu s-au pus, însă, de acord în prima şedinţă cu acest subiect, desfăşurată miercuri, şi au amânat decizia pentru ieri, când s-au consultat şi cu CNVM.

Până la închiderea ediţiei, board-ul nu a anunţat dacă mai convoacă sau nu acţionarii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. sunt subiecte mult mai relevante si mai interesante decat cum e buletinul de vot de la bvb. nobody cares about it.

    Dar cum se va aplica votul cumulativ, la o societate, la care detinerea maxima, permisa de lege e 5 %.Onoua tzeapa a grupului Farmache-Tzepes?Daca CNVM, accepta in acest fel, interpretarea legii si daca asta e atitudinea BVB, atunci, ce dezvoltare mai asteptati? Credem ca si Siminel si Bota participa la aceasra farsa.Credeti ca ii mina in lupta altceva decitpropriul interes?

    Iar se foloseste de instrumente neconventionale farmachel.

    Va spun de o luna de zile - votul cumulativ va decide jumatate din candidati. Cel mai bine este sa-ti vinzi voturile la AGA ! Atunci infloresc in mintea candidatilor solutii. Sa aveti cash la voi daca vreti in CA. Totul e permis la AGA. Pot fi si prelungiri, runde de negocieri etc.

    Altfel putregaiul ramane subpres.

    Ia te uita...O candidata la CA al Depozitarului Central, invatind de la sefi, foloseste tehnica din dotare pentru a-si face campanie.Adica ce? Numai Farmache poate sa fie propriul subordonat? Vreau si eu !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb