DIANA TUŞA, DEPUTAT PNL:  "Legea privind vaccinarea obligatorie este neconstituţională"

Adina Lateş
Politică / 1 octombrie 2015

Deputatul PNL Diana Tuşa afirmă că proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor este neconstitutional. Ea acuză ministerul Educaţiei de faptul că se pregateşte să lanseze proiectul în dezbatere publică fără o consultare prealabilă a asociaţiilor de parinţi şi afirmă că deşi "susţine" că vaccinarea este un "lucru benefic", statul nu trebuie să condiţioneze accesul la educaţie. Pe de alta parte, ministerul Sănătaţii este cel care lucreaza la acest proiect, potrivit ministrului Nicolae Banicioiu.

Ce a spus Diana Tuşa în comunicat:

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice intenţionează să lanseze în dezbatere publică un proiect de lege care prevede obligativitatea efectuării a opt vaccinuri înainte ca un copil să fie înscris la şcoală sau grădiniţă. Toate acestea fără o consultare prealabilă a asociaţiilor de părinţi!

Conform proiectului, unităţile şcolare care vor primi copii nevaccinaţi vor fi drastic sancţionate, făcându-le bune de plată pentru nişte amenzi drastice, pornind de la 5.000 şi ajungând până la 10.000 de lei. Cu alte cuvinte, copiii noştri nu vor putea merge la grădiniţă şi la şcoală dacă nu aduc dovada de vaccinare. Amenzi vor primi şi autorităţile locale care nu identifică situaţiile de neglijare medicală a copiilor, într-un cuantum de la 2.500 până la 5.000 de lei. Mai mult decât atât, cu toate că părinţii nu sunt trecuţi la sancţiuni băneşti, în cazul unui eventual refuz, aceştia vor fi deferiţi justiţiei sub acuzaţia de "infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi".

În calitate de deputat, susţin că vaccinarea împotriva unor boli precum hepatita B, difteria, tetanos, pertussis, poliomielita, rujeola, oreion sau rubeola reprezintă un lucru benefic, dar că statul român nu trebuie să condiţioneze prin aceasta accesul la educaţie.

De asemenea, consider că o astfel de lege va fi declarată neconstituţională întrucât articolul 32 din Constituţia României este foarte clar: "Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare". Mai exact, şcoala pentru cei mici este obligatorie!

Solicit, pe această cale, Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, condus de domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, să regândească strategia ministerului în acest sens. Statul trebuie să identifice cauzele pentru care nu se administrează vaccinurile obligatorii şi să vină cu măsuri/soluţii pentru a realiza efectiv vaccinarea (măsuri administrative, sociale, medicale, etc). Rolul statului este de a crea condiţiile necesare liberei dezvoltări a fiecărui cetăţean român şi nu de a-i refuza accesul la drepturile fundamentale!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb