Diferenţele legislative împiedică furnizarea asigurărilor transfrontaliere

E.D.
Bănci-Asigurări / 27 februarie 2014

Grupul de experţi instituit de Comisia Europeană a analizat, într-un raport, deficitele diferenţelor legislative din statele membre ale Uniunii Europene (UE), deficite care stau în calea comerţului transfrontalier al asigurărilor.

Aceste diferenţe, susţine raportul, împiedică furnizarea transfrontalieră a produselor de asigurare. Ele cauzează creşterea costurilor, prin generarea de incertitudine juridică şi prin îngreunarea încheierii de către consumatori şi întreprinderi a unei asigurări în alte state membre ale UE.

În prezent, un cetăţean care se deplasează pentru a lucra în altă ţară din UE poate fi nevoit să încheie o nouă poliţă de asigurare a maşinii sau se poate confrunta cu probleme în ceea ce priveşte recunoaşterea drepturilor sale în cadrul unui plan de pensii private, în cazul în care a subscris la un astfel de plan în ţara sa de origine.

În mod similar, întreprinderile care au filiale în mai multe ţări din UE pot fi nevoite să încheie poliţe distincte în condiţii diferite în fiecare ţară, în loc să beneficieze de o poliţă unică pentru întreaga lor activitate din UE. În urma acestui raport, Comisia Europeană va lua măsuri, consultând consumatorii, întreprinderile şi sectorul asigurărilor cu privire la soluţiile posibile.

"După mai bine de 20 ani de la realizarea pieţei noastre unice, comerţul transfrontalier în sectorul asigurărilor este departe de a se derula în condiţii optime", a declarat vicepreşedintele Viviane Reding, comisarul UE pentru justiţie. "Realitatea este următoarea: numai foarte puţini clienţi pot cumpăra produse de asigurare în alte ţări, doar 0,6 % din totalul primelor de asigurare auto şi 2,8% din primele de asigurare de bunuri fiind oferite în UE la nivel transfrontalier. Raportul prezentat astăzi de grupul de experţi arată că unele dintre aceste probleme sunt cauzate de diferenţele în materie de drept al contractelor. Există un potenţial însemnat în ceea ce priveşte furnizarea de produse de asigurare transfrontaliere. Să depunem toate eforturile pentru a-l valorifica pe deplin. Acest demers este esenţial pentru menţinerea poziţiei competitive a asigurătorilor de vârf ai UE pe piaţa mondială".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb