DIICOT:  "Propunerile Ministerului Justiţiei de modificare a codurilor penale nu satisfac exigenţele Directivei privind confiscarea extinsă"

A.C.
Anticorupţie / 14 aprilie 2017

"Propunerile Ministerului Justiţiei de modificare a codurilor penale nu satisfac exigenţele Directivei privind confiscarea extinsă"

Proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiţiei, privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, nu satisface exigenţele Directivei europene care vizează confiscarea extinsă, potriviu unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

DIICOT transmite: "La data de 13.04.2017, DIICOT a înaintat Ministerului Justiţiei observaţiile si propunerile formulate cu privire la Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codului de Procedură Penală, precum şi pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal".

Analiza a fost întocmită pe baza consultării întregului corp de procurori din cadrul structurii.

Procurorii DIICOT precizează: "Faţă de proiectul de lege analizat am apreciat necesar să accentuăm că, în opinia noastră, modificările legislative propuse, dacă vor fi adoptate în cele din urmă în forma conţinută în proiect, nu vor fi de natură să satisfacă exigenţele implementării Directivei 2014/42/UE A Parlamentului European şi a Consiliului, cu privire la instituţia confiscării extinse, fiind introduse limitări si condiţionări suplimentare faţă de standardele UE în materie".

Procurorii susţin că întreaga reglementare naţională privind confiscarea produsului infracţiunii, consacrată în principal în prevederile legate de "confiscarea specială" şi "confiscarea extinsă", aşa cum sunt acestea reglementate în Codul penal si Codul de procedură penală în vigoare, reclamă o intervenţie legislativă cuprinzătoare.

DIICOT mai adaugă: "Apreciem demersul necesar pentru a alinia sistemul naţional de reglementare în materia confiscării produsului infracţiunii la standardele internaţionale si a spori eficienţa sistemului de drept penal românesc cu privire la deposedarea infractorilor de produsul infracţional".

Reprezentanţii DIICOT precizează că au înaintat, joi, Ministerului Justiţiei observaţiile si propunerile formulate cu privire la proiectul legislativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb