DIICOT: Traficant de droguri, arestat preventiv după ce a încercat sa vândă cannabis în Belgia

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 20 octombrie 2015

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Huţanu Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015 inculpatul Huţanu Ioan a înfiinţat o cultură de cannabis (cca 60 plante), pe raza localităţii Stroeşti, com. Todireşti, jud. Iaşi, ocupându-se în mod efectiv de întreţinerea şi îngrijirea culturii până în cursul lunii octombrie 2015 când a procedat la recoltarea plantelor de cannabis (inflorescenţe) pe care le-a transportat şi depozitat în locuinţa sa situată în aceiaşi localitate, intenţionând ca după uscarea acestora şi să le valorifice pe piaţa ilicită dintr-un stat european către un alt dealer de droguri aflat în legătura sa infracţională.

În acest sens, la data de 15.10.2015 inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacţionarea cantităţii de cannabis recoltată, preţul acesteia precum şi modalitatea de transfer a cantităţii de cannabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obţinerea unui folos material ilicit în valoare de 15000 euro.

În dimineaţa zilei de 17.10.2015, cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare în imobilul aparţinând inculpatului, situată în sat Stroeşti, comuna Todireşti, jud. Iaşi, a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 6,350 kilograme cannabis, drog de risc prev. de Tabelul nr. III din Legea nr. 143/2000, republicată.

La data de 18 octombrie 2015, urmare cererii DIICOT- Serviciul Teritorial Iaşi, Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţerii poliţiei judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul Antidrog.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Operaţiuni Speciale Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb