DIN CAUZA CHELTUIELILOR LEGATE DE VÂNZAREA BANCPOST, Eurobank a înregistrat pierderi de 15 milioane de euro în trimestrul al treilea

C.A.
Bănci-Asigurări / 18 noiembrie 2017

Eurobank a înregistrat pierderi de 15 milioane de euro în trimestrul al treilea

Banca elenă Eurobank a înregistrat în trimestrul al treilea pierderi de 15 milioane de euro din cauza cheltuielilor legate de vânzarea Bancpost, potrivit datelor publicate joi de a treia mare instituţie de credit din Grecia în funcţie de active, transmite Reuters.

Exceptând aceste cheltuieli, Eurobank a obţinut un profit de 61 de milioane de euro în trimestrul al treilea, în creştere cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care provizioanele au stagnat.

Eurobank a explicat că se află în ultima fază a negocierilor cu Banca Transilvania pentru vânzarea filialei din România, Bancpost, care face parte din planul de restructurare convenit cu autorităţile din Uniunea Europeană, conform News.ro.

Banca Transilvania, a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că împreună că Eurobank, acţionarul principal al Bancpost, au derulat negocieri exclusive cu privire la potenţiala achiziţie a Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN din ţara noastră, iar data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit datelor publicate de Eurobank, la care fondul elen de salvare a băncilor, HFSF, are o participaţie de 2,4%, provizoanele pentru creditele neperformante au scăzut cu 2,4% faţă de intervalul similar al anului trecut, la 178 de milioane de euro.

Împrumuturile neperformante, care au o întârziere la plată de peste 90 de zile, erau de 35,2% la sfârşitul lunii septembrie, uşor sub nivelul de 35,2% atins în trimestrul al doilea.

Eurobank a vândut în septembrie un portofoliu de credite neperformante în valoare de 1,5 miliarde de euro, companiei suedeze Intrum, tranzacţie care potrivit directorului general al Eurobank, Fokion Karavias, a avut un efect pozitiv asupra reducerii ratei creditelor neperformante.

În lunile următoare, banca elenă intenţioneză o nouă vânzare de împrumuturi neperformante, dar nu a dezvăluit cine ar fi cumpărătorul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb