DIN CAUZA NEÎNDEPLINIRII CONDIŢIILOR LEGALE: Consiliul de Administraţie al SIF5 a respins convocarea acţionarilor

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 8 iulie 2019

Consiliul de Administraţie al SIF5 a respins convocarea acţionarilor

Solicitarea de convocare a AGA SIF Oltenia venise din partea grupului format de SIF1 şi SIF4 şi avea drept scop demiterea lui Tudor Ciurezu de la conducerea SIF5.

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a respins, în şedinţa de astăzi, convocarea acţionarilor societăţii, cerută de grupul format din SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF), din cauza neîndeplinirii condiţiilor legale de formă şi de fond, se arată în raportul SIF5 remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prima parte a lunii iunie, grupul de acţionari ai societăţii de investiţii cu sediul în Craiova format din SIF1 şi SIF4, ce deţin împreună 5% din SIF Oltenia, solicitase convocarea acţionarilor SIF5 pentru revocarea a patru administratori printre care şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF Oltenia.

Pe lângă demiterea lui Tudor Ciurezu, cele două societăţi de investiţii financiare mai cereau revocarea Aninei Radu, a lui Carmen Popa şi Nicolae Stoian din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia, pe care i-au acuzat de obstrucţionarea voinţei acţionarilor, încălcarea obligaţiei de loialitate faţă de societate şi a prevederilor legale referitoare la corecta informare a investitorilor.

Administratorii erau învinuiţi de contestarea iraţională a propunerilor acţionarilor pentru reducerea membrilor CA de la şapte la cinci şi implementarea unor mecanisme adecvate şi eficiente de control a actelor de administrare a societăţii, măsuri votate în AGEA SIF Oltenia în luna mai.

În plus, SIF1 şi SIF4 susţineau că Tudor Ciurezu doreşte să îşi menţină controlul personal şi cvasidiscreţionar asupra actului decizional în cadrul SIF Oltenia.

Şi Tudor Ciurezu a solicitat convocarea acţionarilor SIF1 pentru revocarea conducerii SIF Banat - Crişana, formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, puncte care au fost respinse în AGA de la Arad a SIF1, din data de 20 iunie.

Este un război ce a demarat când SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia au convocat acţionarii SIF Oltenia pentru modificarea actului constitutiv în condiţiile în care, în 2018, societatea din Craiova şi-a vândut către Erste pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 milioane de euro, bani pe care deja i-a investit în societăţi lichide de la BVB, îndeosebi din sectorul bancar şi energetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb