DIN CAUZA STĂRII DE URGENŢĂ, Producătorii de energie regenerabilă solicită modificarea procedurilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 martie 2020

Producătorii de energie regenerabilă solicită modificarea procedurilor

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) susţine că proiectele pot fi puse în aplicare de către beneficiarii Programului Casa Verde cu mare dificultate în contextul situaţiei de urgenţă decretată de preşedintele Klaus Iohannis pentru combaterea răspândirii pandemiei Covid 19.

Într-un comunicat de presă remis Redacţiei, PATRES arată: "Ne confruntăm cu următoarea situaţie şi cerem modificarea reglementărilor: după publicarea dosarelor de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), încep să curgă o serie de termene legale ce ţin de punerea imediată în aplicare a proiectelor, termene ce trebuiesc respectate. Astfel, în contextul dat, când autorităţile recomandă insistent să stăm acasă, zeci de mii de persoane ar trebui să circule, fizic, să depună adrese către primării (pentru care este necesar număr de înregistrare), să solicite şi să ridice avizul tehnic de racordare de la operatorii de distribuţie".

Un alt aspect care îi îngrijorează pe reprezentanţii PATRES este că, pe fondul închiderii temporare a fabricilor, vor fi mari probleme în aprovizionarea cu module şi invertoare în următoarea perioadă.

În adresele transmise la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, ANRE şi AFM, Reprezentanţii organizaţiei propun prelungirea termenului de obţinere şi depunere a avizului tehnic de racordare (ATR) de la 90 de zile la minim 120 de zile, precum şi prelungirea termenului de finalizare a construcţiei de la 8 luni la 12 luni. Organizaţia doreşte ca persoanele fizice care depun documentaţia pentru ATR să poată delega o terţă parte doar prin declaraţie simplă, nu neapărat notarială. Depunerea documentelor la operatorul de distribuţie ar urma să fie realizată şi online, prin intermediul e-mailului.

Amintim că Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, recent, o primă listă cu peste 5317 de dosare acceptate din peste 7600 de dosare evaluate în cadrul Programului Csa Verde, urmând ca până la finalul lunii aprilie să se finalizeze evaluarea tuturor celor 26.000 de dosare depuse.

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România are în componenţă 109 de membri - producători de energie din surse regenerabile cu putere instalată totală de aproximativ 1800 MW, ce reprezintă investiţii în sectorul energetic din România de circa 2,7 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb