DIN CAUZA UNOR EMBARGOURI UNILATERALE APLICATE ARMELOR: Germania riscă să afecteze industria apărării

I.D.
Internaţional / 8 martie 2019

Peter Altmaier (Sursa foto: Twitter)

Peter Altmaier (Sursa foto: Twitter)

Germania riscă să îşi afecteze industria apărării din cauza unor embargouri unilaterale aplicate armelor, cum ar fi cel impus vânzărilor de arme către Arabia Saudită, a declarat joi ministrul Economiei, Peter Altmaier, subliniind necesitatea unei politici europene comune, transmite Reuters.

Germania a prelungit până la sfârşitul lunii martie o blocare a livrărilor deja aprobate de arme destinate Arabiei Saudite, măsură luată în urma asasinării în Turcia a jurnalistului Jamal Khashoggi de către agenţi de securitate saudiţi, în octombrie anul trecut, a spus Altmaier la o conferinţă pe tema controlului exporturilor.

Ministrul a refuzat să anticipeze dacă tranzacţiile respective vor mai avea loc, explicând că partidele din coaliţia guvernamentală din Germania au divergenţe pe acest subiect.

Decizia unilaterală luată de Germania în cazul vânzărilor de arme către Arabia Saudită a amplificat divergenţele vechi dintre Berlin şi partenerii europeni. Berlinul este presat de industrie şi de aliaţii europeni să relaxeze embargoul.

Măsura de blocare a vânzărilor a pus sub semnul întrebării comenzi militare în valoare de miliarde de euro, inclusiv vânzarea a 48 de avioane Eurofighter Typhoon, de 13 miliarde de dolari, către Riad.

Coaliţia germană este profund divizată în această chestiune, social-democraţii fiind reticenţi să nemulţumească alegătorii care în general sunt sceptici în privinţa vânzărilor de arme şi a cheltuielilor militare.

Altmaier, un conservator, a spus că este important să fie păstrat mesajul actual referitor la controlul asupra exporturilor de armament, convenit de partidele de coaliţie anul trecut, inclusiv abordarea strictă faţă de exporturile de arme mici.

Aceasta a adăugat că există un anumit spaţiu de manevră în interpretarea altor părţi ale acordului coaliţiei, inclusiv a unei clauze care protejează acordurile deja convenite şi o alta care interzice vânzările de arme părţilor implicate în războiul din Yemen.

Franţa şi Germania lucrează în prezent la un acord bilateral referitor la exporturile viitoare de armament, dar unele aspecte ale discuţiilor sunt dificil de finalizat, a arătat Altmaier. În opinia sa, o politică de export comună este esenţială pentru a asigura succesul economic al unor programe mixte de dezvoltare, cum ar fi cel pentru un nou avion de luptă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb