DIN NOU Lipsă de cvorum la dezbaterile ordonanţei creditelor

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 decembrie 2010

Lipsă de cvorum la dezbaterile ordonanţei creditelor

Dezbaterile din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci pe tema OUG 50/2010 privind creditele populaţiei au fost amânate, din nou, ieri, din lipsă de cvorum, după o situaţie similară miercuri seara. Acestea ar putea fi reluate săptămâna viitoare, respectiv marţi după-amiază.

La dezbaterile de ieri din Comisia pentru buget au fost prezenţi 11 membri, din minimul de 20 necesari pentru a asigura cvorumul.

În opinia lui Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, motivul pentru care deputaţii din coaliţie au lipsit de la şedinţa comisiei a fost faptul că aceştia nu au un punct de vedere foarte clar cu privire la amendamentul PDL prezentat miercuri, potrivit căruia prevederile OUG 50/2010 nu ar trebui să se aplice stocului de credite.

"Cei din coaliţie nu au un punct de vedere foarte clar şi atunci au lipsit de la şedinţa de astăzi (n.r. ieri) pentru a amâna dezbaterea pentru săptămâna viitoare, ca să aibă timpul necesar ca în şedinţa de luni a coaliţiei să convină asupra unei poziţii clare. PDL şi-a exprimat ieri poziţia, dar poziţia nu a fost însuşită de partenerii din coaliţie - UDMR şi Minorităţi. Asta este părerea mea, poate greşesc", a explicat preşedintele comisiei, citat de Agerpres.

Numărul de membri ai Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a fost suplimentat cu patru membri - toţi din coaliţia de guvernare, respectiv trei membri de la PDL şi unul de la Minorităţi. În aceste condiţii, comisia are 39 de membri, iar numărul de memebri necesar pentru a asigura cvorumul este de 20.

Circa 15.000 de clienţi ai băncilor au iniţiat o petiţie către Bruxelles

Între timp, clienţii băncilor, nemulţumiţi de modul de implementare a ordonanţei şi de incertitudinile legate de aceasta, au iniţiat o petiţie la Bruxelles.

Petiţia comună a celor 13 comunităţi online de clienţi nemulţumiţi solicită sprijinul Uniunii Europene pentru a determina respectarea drepturilor consumatorilor români, în conformitate cu tratatele, directivele şi normele europene, precum şi cu jurisprudenţa comunitară, a declarat, ieri, reprezentatul grupurilor reunite de clienţi, Sorin Ghinea, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat, grupul clienţilor nemulţumiţi ai Băncii Române de Dezvoltare (BRD-Societe Generale) a iniţiat o petiţie prin care solicită încetarea abuzurilor băncii în relaţia cu clienţii săi, dar, după postarea acesteia pe Internet, i s-au alăturat şi clienţi ai celorlalte bănci, luând decizia să formeze un grup comun. În principal, petiţia solicită eliminarea comisionului de risc camuflat în comision de administrare, precum şi a tuturor clauzelor abuzive prevăzute în contractele clienţilor BRD şi care contravin prevederilor legislative existente în domeniu, inclusiv OUG 50/2010.

Petiţia va fi trimisă către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Banca Naţională a României (BNR) şi BRD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb