Dinel Staicu se pregăteşte de un nou proces

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2010

Condamnat, recent, la patru ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, Dinel Staicu, preşedintele SIF "Oltenia", se pregăteşte de o nouă confruntare cu justiţia română. Omul de afaceri craiovean este inculpat, alături de alte nume importante, într-un dosar pentru fraudarea "Transgaz", aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. Primul termen al procesului a fost fixat pentru 15 septembrie, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei menţionate.

În capul listei inculpaţilor se află Aurel Gabriel Coconea, fostul director general al "Transgaz". Potrivit unui comunicat DNA din 2007, Coconea este acuzat că, la începutul anilor 2000, ar fi încheiat ilegal 14 convenţii de plăţi cu cinci societăţi cu capital integral de stat, prin care ar fi interpus în circuitul financiar dintre societăţile de stat (transportatoare, distribuitoare şi, respectiv beneficiare de gaze naturale), patru firme private controlate de Dinel Staicu. Cele patru firme sunt "BDJ" Craiova, "Padogaz" Bucureşti, "Sironex" Craiova şi "Dumimpex" SM SRL Bucureşti.

Anchetatorii au stabilit atunci că, la solicitarea conducerii "Transgaz" Mediaş, companiile de stat consumatoare de gaze au achitat către cele patru firme controlate de Staicu suma de 132,5 miliarde de lei vechi. Potrivit procurorilor DNA, cele patru companii ale lui Staicu "nu au avut activitate comercială, nu prezentau credibilitate din punct de vedere financiar şi nu au avut relaţii comerciale cu societăţile implicate în încheierea actelor de compensare", prejudiciind astfel "Transgaz" Mediaş.

Printre inculpaţi se află şi foşti directori generali ai celor patru companii controlate de omul de afaceri craiovean.

Dinel Staicu a fost condamnat, acum trei săptămâni, la patru ani de închisoare pentru fraudarea BIR, însă a făcut recurs. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare l-a suspendat pe Dinel Staicu, pentru o perioadă de două săptămâni din funcţiile de preşedinte-director general al SIF5. De joia trecută însă, Dinel Staicu a revenit în fruntea SIF "Oltenia", Ordonanţa de suspendare fiind valabilă doar până pe 1 iulie.

Informaţia privind fixarea primului termen în procesul în care este inculpat Dinel Staicu a apărut săptămâna trecută şi în Gazeta de Sud.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai ce sa-i mai faca, il mai suspenda iar doua saptamani...apoi, iar o condamnare si uite asa cu suspendarile dictate poate scapa de inchisoare...

    pana una alta o sa faca SIF ul praf. CNVM nu trebuia sa il avizeze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb