Director zonal al OMV Petrom, reţinut pentru 24 de ore

E.D.
Anticorupţie / 28 mai 2014

Update 15:00 OMV Petrom: "Este în interesul companiei ca aceste fapte să fie investigate"

OMV Petrom a colaborat cu organele de urmărire penală, fiind "în interesul companiei ca aceste fapte să fie investigate", susţine compania într-un comunicat, precizând că va continua să furnizeze orice informaţii şi date solicitate în vederea descoperirii faptelor ce constituie infracţiuni şi a aflării adevărului.

"Avem cunoştinţă de cercetarea penală aflată în curs privind infracţiunea de luare de mită de care sunt suspectaţi doi salariaţi, respectiv un şef de sector din cadrul zonei Moldova Sud şi un responsabil vânzări active secundare", susţine comunicatul.

"OMV Petrom este o companie responsabilă, care promovează standarde ridicate atât în ceea ce priveşte principiile de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte procedurile de lucru şi care nu tolerează infracţiunile", adaugă documentul.

---

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui director zonal din cadrul OMV Petrom, acuzat de luare de mită, informează Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat.

Potrivit acestuia, Nicolae Gavrilescu este manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom. Totodată, aceeaşi acţiune este iniţiată şi în cazul unui expert în piaţa imobiliară, Ana Petre, responsabil cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul S.C. OMV PETROM S.A, în sarcina căruia s-a reţinut, de asemenea, infracţiunea de luare de mită.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2013 - mai 2014, Ana Petre şi Nicolae Gavrilescu, i-au pretins, în mod direct, unui denunţător suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba vânzarea - cumpărarea, la un preţ avantajos pentru denunţător, a unor imobile aparţinând S.C. PetromS.A., cei doi fiind angajaţii acestei societăţi.

Ulterior, la data de 27 mai, Nicolae Gavrilescu a şi primit de la denunţător suma de 45.000, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 27 şi 28 mai, inculpaţii Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb