Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, reţinut de DNA

Anticorupţie / 29 aprilie 2015

Actualizare 18:26

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro, potrivit surselor din presă.

Surdu va fi dus mâine la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

(A.C.)

--------

Actualizare 17:12

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să îi faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro, potrivit surselor din presă.

Georgian Gabriel Surdu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 15:30, după percheziţiile care au avut loc la sediul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

(Alexandru Costea)

----------

Actualizare 12:21 Directorul RA-APPS i-ar fi cerut şefului CJ Buzău obţinerea unui contract pentru firma proprie

Directorul RA-APPS Gabriel Surdu i-ar fi dat şefului CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, să îi faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract privind lucrări de canalizare în comuna Ghergheasa, în valoare de aproape 11 milioane euro, potrivit surselor din presă.

Aceleaşi surse au precizat că Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu şi l-a sprijinit să obţină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenţiei pe lângă primarul localităţii cerând 8% din valoarea contractului.

Firma SC Construct CO Group SRL ar fi fost condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar.

Potrivit Agerpres, în 21 mai 2014 între Primăria Ghergheasa şi SC Construct CO Group SRL, administrată de Horaţiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea şi execuţia "Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, jud. Buzău", în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

---

Procurori DNA efectuează astăzi cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 - 2014, potrivit surselor din presă, ancheta vizând Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

"În cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

Şeful instituţiei, Gabriel Surdu, şi mai mulţi oameni de afaceri sunt vizaţi de anchetă, transmit sursele din presă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb