DIRECTORUL STS:  "La prezidenţiale au fost atacuri cibernetice în scop politic"

Elena Deacu
Anticorupţie / 12 februarie 2015

Marcel Opriş, directorul STS, a declarat, joi, că instrumentele războiului cibernetic pot fi folosite şi în scopuri politice şi a arătat că un astfel de episod s-a petrecut în România în timpul alegerilor prezidenţiale de anul trecut.

"Posibilităţile de atac cibernetic pot fi folosite şi în alte scopuri. Cred că nu e noutate pentru dumneavoastră că în perioada campaniei alegerilor prezidenţiale toate infrastructurile statului relevante pentru competitori au fost atacate din punct de vedere informatic. Cred că nu e o noutate, sau v-aţi închipuit. Prin sală sunt şi oameni care ştiu bine lucrul acesta (...). Adică, stimaţi domni politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile, instrumentele războiului cibernetic pot fi folosite şi în scop politic. Şi când spun acest lucru, o spun cu responsabilitate şi vă rog să analizăm şi acest aspect", a declarat directorul STS la dezbaterea publică "Drepturi şi libertăţi în contextul securităţii cibernetice şi a telecomunicaţiilor" organizată de grupul PNL din Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Generalul Marcel Opriş a punctat în context faptul că instituţiile abilitate să asigure securitatea cibernetică în România trebuie să aibă la îndemână instrumentele legislative cele mai adecvate acestui scop.

Directorul STS a menţionat în acest sens necesitatea unei mai bune reglementări în ceea ce priveşte cartelele preplătite şi retenţia de date personale.

La ieşirea de la dezbatere, generalul Opriş a refuzat să dea declaraţii presei, precizând că pentru detalii privind exemplul de atac cibernetic pe care l-a dat cei interesaţi se pot adresa în scris STS.

La dezbaterea moderată de preşedintele onorific al Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, au mai participat deputaţi din comisiile de control a activităţii SRI şi SIE, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentaţi ai SRI şi ai unor ONG-uri precum APADOR CH, Fundaţia pentru o Societate Deschisă, ActiveWatch, Miliţia Spirituală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. arunca petarda bursucul si apoi pleca, scrieti-mi din venezuela si veti vedea ce inseamana cibernetica = hotia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb