Discuţii oficiale pentru aderarea UE la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului

C.P.
Internaţional / 8 iulie 2010

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, au început, miercuri, 8 iulie, la Strasbourg, negocierile oficiale în vederea aderării Uniunii Europene la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Ei au evocat modalităţile prin care acest proces poate fi accelerat, astfel încât cetăţenii să beneficieze rapid de o protecţie mai mare şi mai coerentă a drepturilor lor fundamentale în Europa.

Aderarea UE la CEDO va plasa Uniunea pe picior de egalitate cu statele membre în ceea ce priveşte sistemul de protecţie a drepturilor fundamentale, a căror respectare este monitorizată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. În acelaşi timp, aderarea va face auzită vocea UE în cazurile examinate de Curte, Uniunea urmând să aibă propriul judecător la Curte.

Aderarea va oferi totodată cetăţenilor o nouă posibilitate de recurs. Aceştia vor putea - după epuizarea tuturor căilor de atac pe plan naţional - să sesizeze Curtea Europeană a Drepturilor Omului asupra cazurilor de presupusă încălcare a drepturilor omului de către diferite instituţii ale UE.

Negociatorii din partea Comisiei Europene şi experţii Comitetului Director pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei se vor întâlni periodic pentru a elabora acordul de aderare. La finalul procesului, acordul va fi încheiat între cele 47 de părţi semnatare ale CEDO şi UE, mandatată prin decizia unanimă a Consiliului. Documentul va trebui să fie ratificat de toate statele membre ale Uniunii, precum şi de cele 47 de părţi semnatare ale CEDO, în conformitate cu procedurile constituţionale ale acestora, inclusiv de părţile care sunt în acelaşi timp şi state membre ale Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb