Disponibilizaţii de la "Amidip" Călan continuă greva foamei

Ziarul BURSA #Politică / 8 februarie 2006

Şapte persoane disponibilizate de la societatea "Amidip" Călan sînt în continuare în greva foamei, solicitînd plata drepturilor băneşti din lunile ianuarie-februarie 2005 şi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Potrivit vicepreşedintelui sindicatului "Victoria" Călan, Cristian Anghel, pentru cei 350 de foşti angajaţi ai întreprinderii, valoarea acestor sume se ridică la 2,6 milioane RON. "Oamenii şi-au pierdut încrederea că îşi vor primi banii care li se cuvin. Au fost minţiţi de atîtea ori, chiar dacă au avut legea în mînă", a afirmat liderul sindical, citat de Rompres.

Salariile restante pe lunile ianuarie şi februarie 2005 se ridică la 160.000 RON. Liderul sindical a explicat că un protocol semnat în decembrie 2005 cu lichidatorul societăţii Amidip şi cu autorităţile judeţului Hunedoara prevedea achitarea salariilor restante la sfîrşitul lunilor ianuarie şi februarie 2006, în cote egale. Documentul şi graficul de plăţi a fost convenit după ce mai multe persoane disponibilizate de la Amidip Călan intraseră în greva foamei, pentru aceleaşi revendicări.

Greviştii foamei mai cer achitarea salariilor compensatorii prevăzute în caz de disponibilizare colectivă din întreprindere, valoarea totală a acestor drepturi ridicîndu-se la 2,5 milioane de lei (25 miliarde de lei vechi). Pentru aceşti bani, cei 350 de disponibilizaţi de la "Amidip" Călan s-au înscris la masa credală, societatea fiind declarată în stare de faliment din luna noiembrie 2005. Adunarea creditorilor este prevăzută să aibă loc pe 22 februarie 2006.

Iniţial, protestul a fost început, luni, de opt disponibilizaţi, dar unul dintre ei a fost nevoit să renunţe din motive medicale, boala de care suferă împiedicîndu-l să recurgă la greva foamei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb