DIVERGENŢELE PE REFORMA DIN EDUCAŢIE PUN PE JAR COALIŢIA DE GUVERNARE Executivul îşi asumă răspunderea pe pachetul din Educaţie

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2009

Emil Boc: "Aşa cum am discutat încă de luna trecută, primele trei puncte pe ordinea de zi sunt cele trei proiecte de lege asupra cărora Guvernul îşi va angaja răspunderea".

Emil Boc: "Aşa cum am discutat încă de luna trecută, primele trei puncte pe ordinea de zi sunt cele trei proiecte de lege asupra cărora Guvernul îşi va angaja răspunderea".

Social-democraţii nu sunt de acord şi cer o dezbatere "serioasă" a normelor

Premierul Emil Boc îşi menţine decizia ca Executivul să îşi asume răspunderea pentru proiectul de reformă a învăţământului, cu riscul să pună pe jar partenerul formaţiunii sale la guvernare, PSD.

Decizia sa vine în contextul în care, ieri, a purtat o discuţie cu liderul PSD, Mircea Geoană, care a subliniat că formaţiunea sa îşi doreşte ca proiectul să fie dezbătut în Parlament.

La începutul şedinţei de Guvern de ieri, Emil Boc a declarat: "Aşa cum am discutat încă de luna trecută, primele trei puncte pe ordinea de zi sunt cele trei proiecte de lege asupra cărora Guvernul îşi va angaja răspunderea. Este vorba despre proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, proiectul de lege privind educaţia şi cel privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cu Comisia Europeană şi FMI".

Primul-ministru a precizat că eventualele precizări pe care le vor face participanţii la şedinţa Executivului vor fi incluse în textele discutate, urmând ca acestea să fie trimise, ulterior, Parlamentului, în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului, informează NewsIn.

PSD se opune şi vrea amendamente

La finalul discuţiilor cu Emil Boc, preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a declarat convins că premierul a receptat mesajul său privind educaţia.

Geoană a declarat, după întâlnirea cu premierul, că România nu are nevoie şi de o criză politică, în paralel cu criza economică, şi şi-a exprimat convingerea că şi intenţia premierului este de a nu "escalada conflictul politic".

În privinţa legilor educaţiei, Geoană a subliniat că va fi nevoie de un răgaz suficient "pentru o dezbatere serioasă, cu formulare de amendamente", pe care Guvernul să le accepte.

"Cu raţiune şi cu calm se pot găsi formule, astfel încât să avem legi bune şi un climat politic stabil", a conchis Geoană.

Andronescu: Nu am nicio problemă în privinţa unei remanieri

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, că nu are nicio problemă în legătură cu o posibilă remaniere guvernamentală.

Ecaterina Andronescu a susţinut: "Până în momentul în care se termină mandatul meu, trebuie să-mi duc la îndeplinire ceea ce mi-am asumat, responsabilitatea gestionării acestui sistem. Aşa încât nu cred că am vreo problemă din acest punct de vedere. Niciuna".

Ministrul a subliniat că, pe durata gestionării învăţământului, trebuie să-şi ducă la îndeplinire proiectele asumate la momentul preluării funcţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb