Diversiunea 65+

Octavian Stireanu
Editorial / 23 aprilie 2020

Streinu-Cercel

Streinu-Cercel

După coroborarea mai multor informaţii, revin asupra subiectului privind carantinarea forţată a celor peste 65 de ani. Acum lucrurile sunt clare: a fost o diversiune oribilă, organizată de sistemul securist, cu ajutorul acoperiţilor infiltraţi în presă.

Diversiunea a avut trei scopuri: 1) să acopere declaraţia catastrofală din 16 aprilie a ministrului Sănătăţii, singurul care a vorbit public despre scoaterea vârstnicilor din case; 2) să-i dea lui Iohannis o imagine de mare salvator, de om sensibil care empatizează cu "părinţii şi bunicii noştri"; şi, mai ales, 3)să-l mazilească pe prof. Streinu - Cercel, personaj pe care băieţii cu ochii albaştri îl au "în lucru" mai demult şi care acum au primit ordin să-l execute.

Eliminarea acestuia - ca şi a lui Raed Arafat, care va urma - se înscriu în practica iresponsabilă a unui regim securist care, de 15 ani încoace, au făcut din ură şi distrugerea elitelor o politică de stat.

În mod particular, Iohannis îl vrea eliminat pe Streinu-Cercel pentru că îl depăşeşte cu mult în sondaje. Iar liberalii, care nu ştiu nimic în afară de înjurături şi duşmănie faţă de PSD, îl vor scos din joc încă din momentul în care Streinu-Cercel a anunţat că va colabora cu duşmanca lor de moarte, Gabi Firea, pentru organizarea unei testări eşantionate a populaţiei din Capitală, care-i aducea, desigur, puncte electorale primăriţei actuale.

Având aceste mobiluri subterane şi mizerabile, am asistat la o operaţiune monstruoasă, cu minciuni inimaginabile, pregătite de zvonerii din pădure, ridicate la fileu lui Iohannis de presa cu epoleţi şi lansate de acesta, fără nicio jenă, de la tribuna prezidenţială.

Faptele despre acest subiect sunt, însă, următoarele:

-cel care a vorbit despre carantinare forţată a fost ministrul Tătaru, nu Streinu-Cercel;

-cel care a impus reducerea timpului de deplasare a celor peste 65 de ani de la 16 ore la 2 ore pe zi a fost Iohannis, nu Streinu-Cercel;

-"planul" incriminat de Iohannis în 21 aprilie nu este "al lui Streinu-Cercel", cum afirmă pafaristul Şică Mandolină, ci al unui colectiv de medici din Institut, care încă din februarie, când Iohannis se ocupa de forţarea alegerilor anticipate, ei îşi băteau capul despre cum se poate preveni ceva despre care nimeni nu ştia nimic.

-"planul" respectiv n-a fost prezentat niciodată în public "de Streinu-Cercel", ci a fost sifonat de securişti şi rostogolit de presa cu epoleţi;

-în sfârşit, "planul", care datează din februarie, este o variantă de draft expirată demult, după ce vreo 80% dintre prevederile sale strict medicale (nu economico-fiscale) au fost deja preluate pe şest în ordonanţele militare exact de cei care acum îl înjură.

Iohannis, ca preşedinte, ştia foarte bine ce este cu acel plan - iar dacă nu, trebuia să ceară explicaţii înainte de a se pronunţa - dar a consimţit la minciună pentru că are interesul decapitării profesorului. Şi pentru că aşa-i este caracterul.

Singurul anunţ despre carantinare vârstnicilor la hotel a fost al ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, făcut la 16 aprilie, în joia mare, la tv Realitatea Plus (ora 19,51). Panica şi psihoza generală au fost create de această declaraţie, de nimic altceva. Până la aceste afirmaţii ale lui nea Nelu Apendicită, nimeni nu ştia de niciun "plan", de nicio "Vacanţă mare", de niciocarantinare forţată etc.

Ministrul Sănătăţii - şi nimeni altcineva - este cel responsabil pentru toată situaţia creată. Sicofanţii din PNL, în frunte cu noul guru euro-batistuţă, încearcă să-l apere, că declaraţia e "cu virgulă", că e "scoasă din context" că bla, bla...Nicio virgulă, nicio scoatere din context... Declaraţia e clară ca lumina zilei şi e înregistrată pe video.

https://www.realitatea.net/stiri/actual/ministrul-sanatatii-anunt-despre-carantinarea-persoanelor-de-peste-65-de-ani_5e988d2dc80a614b461d3ac3

Declaraţia ministrului Sănătăţii a stârnit frică şi nervozitate. Oamenii erau mistuiţi de spaime şi întrebări, înjurăturile se înmulţeau, social media au luat foc, filmuleţul cu declaraţia lui Nelu Tătaru a inundat whatsapp-urile, telefoanele au început să sune tot mai sus şi mai strident. O izbucnire a protestelor devenise previzibilă.

Acoperiţii intră în acţiune. Serbările pascale au generat o pauză de respiraţie, dar situaţia risca să degenereze. Serviciile au intrat în alertă. Tensiunea generată de ministrul Sănătăţii trebuia să aibă un paratrăznet. Era nevoie de ţap ispăşitor. Şi-atunci au intrat în joc profesioniştii diversiunii. În numai două zile, din vreun server a fost extras draftul acelui "plan" schiţat în februarie (!) şi l-au "scăpat", precum un virus, către presa cu epoleţi. Şi manipulările au apărut în lanţ, pe o unică idee - carantinarea forţată a fost ticluită la Institutul "Balş", autorul fiind Streinu-Cercel.

Pe 20 aprilie, imediat după duminica de Paşti şi la trei zile după declaraţia lui Tătaru, a început bombardamentul: "Planul lui Streinu-Cercel pentru perioada de după starea de urgenţă: bătrânii să fie izolaţi încă 3 luni de zile" (Mediafax, 20.04.2020). "Planul lui Streinu-Cercel pentru români: aproape 4 milioane de bătrâni ţinuţi sub cheie şi despărţiţi de familie" (aceeaşi agenţie, 21.04.2020). Adunându-se suficientă masă critică, pe 21 aprilie a ieşit Iohannis cu acea declaraţie de "salvator".

Autorii diversiunii au contat pe ceea ce s-a şi întâmplat: în abureala sărbătorilor pascale, nimeni n-avea chef să citească textul propriu-zis, erau suficiente titluri precum cele de mai sus şi folclorul aferent de pe social media.

Adevărul despre "plan". Documentul era o variantă de lucru,nedefinitivată, de aceeanici nu este semnată. Era scrisă cu 2 luni în urmă, fără nicio relevanţă în prezent. Purtătorul de cuvânt al Institutului "Matei Balş", dr. Cătălin Apostolescu, declara ieri, 22 aprilie, pentru Ziare.com, că planul "a fost întocmit în cadrul Institutului, în februarie. Pe baza draftului şi a altor propuneri s-a construit metodologia de lucru care, după aceea, a fost pusă în vigoare". Adică vreo 80% dintre propunerile de acolo au fost preluate în ordonanţele militare. Despre autori, dr. Apostolescu spune că "au fost mai mulţi, cam tot ce este în conducerea Institutului acum: şi profesorul Streinu, şi eu, şi doctoriţa Benea (Benea Elisabeta, n.red.), suntem mulţi care am lucrat la diverse proiecte care s-au confruntat, s-au negociat şi până la urmă a ieşit altceva, asta nu e decât o chestie intermediară, nu înţeleg de ce se face atâta scandal de el. Nici nu mai este valabil, v-am spus, e de acum două luni de zile, în două luni de zile s-au schimbat multe lucruri", a conchis purtătorul de cuvânt al Institutului "Matei Balş".

Ce scrie în plan despre vârsta 65+. Documentul incriminat prevedea pentru persoanele de peste 65 de ani "izolare la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni - indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocareîntr-o casă liberă sau relocare instituţionalizată)". La stadiul de atunci, se anticipa că este nevoie de 4 luni de izolare, dar nicicum nu se vorbea despre "bătrâni ţinuţi sub cheie şi despărţiţi de familie", cum manipula presa cu epoleţi. Iar în pagina 5 a planului se explica: "Pentru cei de peste 65 de ani - ţinuţi singuri/cu persoane de aceeaşi vârstă, izolate la fel în aceeaşi casă - indiferent cum se cheamă conceptul "casă" - propria locuinţă, locuinţă de vară, apartament închiriat etc., respectiv dacă nu au unde - instituţionalizaţi prin rechiziţionare de hoteluri etc".

Unele formulări pot părea butucănoase, n-au cine ştie ce acurateţe literară, dar esenţial este că nicăieri în acest document nu se vorbeşte despre carantinare forţată, scoaterea cu forţa din case a celor de peste 65 de ani, ţinerea lor sub cheieşi celelalte aberaţii rostogolite de presa iohannisto-securistă.

Iohanniseste cel care a cerut izolarea celor peste 65 de ani! În Ordonanţa militară nr.2, art.5, din 21 martie, toţi oamenii, indiferent de vârstă, puteam circula între orele 6-22 pe baza acelei declaraţii care preciza destinaţia şi motivul deplasării.

Peste numai 3 zile, în data de 24 martie, ora 13,15, Iohannis face o declaraţie fără echivoc: "Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale. Şi, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui (...) să stea practic tot timpul acasă".

În seara aceleiaşi zile de 24 martie, Vela emitea Ordonanţa militară nr.3 în care se regăsea indicaţia lui Iohannis, astfel că persoanelor de peste 65 de ani li se instituia un alt regim de deplasare, discriminatoriu şi mai draconic. Aceşti oameni nu se mai puteau deplasa toată ziua, între 6-22, cum se stabilise cu două zile înainte, ci doar două ore, între 11-13.

În aceste condiţii, întrebarea legitimă care se pune este: ce catastrofe umanitare s-au petrecut între 21 martie noaptea (când a fost emisă OM2) şi 24 martie (când a fost emisă OM3), de a trebuit ca, după numai 2 zile, oamenilor de peste 65 de ani să li se restrângă libertatea de deplasare de la 16 ore la 2 ore?

Ce l-a determinat pe Iohannis să dea acel ordin de "restricţii speciale" pentru cei peste 65 de ani? Muriseră brusc atâţia oameni de vârsta asta în cele 2 zile distanţă, încât trebuia măsuri urgente şi "speciale"?...

Fapt este că nu Streinu-Cercel a impus vreo restricţie celor peste 65 de ani, ci tocmai Iohannis. Hoţul strigă hoţii...

Multe lucruri vor fi memorabile după această epidemie, dar mizeria pusă la cale prin înspăimântarea celor vârstnici şi demonizarea a încă unui vârf al medicinii româneşti numai pentru ca şleahta care conduce ţara să-şi facă mendrele politice va rămâne cu siguranţă încă o pată neagră şi ruşinoasă pe obrazul acestei naţii.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. asupra natiei esti tu! Cat iti da Sputnik? Nu va mai dura mult si te va "lansa" in stratosfera...

    1. Vezi ca l-a si schimbat,la cererea membrilor,din functia de sef al comisiei ministerului pt.virus!! Abia astept sa-l vad diseara cum rage la latrina3!

      cu cat te-au platit scarbele de liberali cu banii furati?

      gresit,eu ma refeream la Stireanu jn comentariu. Nu ca mi-ar fi drag Cercel...

    au devenit atat de evidente operatiunile serviciilor, incat nu trebuie sa te strofoci prea tare sa le observi. in rest, doar cretini si prostacii serviciilor.....ca astia 2 de mai sus......

    1. Te-ai desteptat prostac cretin , acum vezi ce e evident si iar utilizezi 5 cuvinte si 2 insulte!

      Mai i-a medicamentele recomandata si lasa postarile ca iti moare neuronul! 

    Din nou constat cu dezamagire, ca nu-s importante mesajele totalitare din acel document si faptul ca au fost citite pe un post TV cu mare audienta, intr-o zi senina de dupa Pasti, la ora 13.. conteaza cine pe cine a asasinat si ce agentura a folosit.

    1. Cercel n-a negat niciodata ca a scris acel material tembel (deci nimeni nu i-a falsificat antetul) 

    2. Expresia din material "Intre timp toti ceilalti fac curatenie in casa" e marca Streinu Cercel, nimeni altcineva din zona de Covid nu se preocupa de curatenia casei in documente oficiale.  

    IN plus, mi se pare o idee tampita sa dispui masuri pentru persoane izolate in casa, pe care nu le-ai testat.. deci nu ai de unde sa stii care e starea lor de sanatate. Daca izolarea are cat de cat temei.. izolarea izolarii, limitarea intervalului orar, sa nu lasi omul in varsta sa faca o plimbare seara pe aleea din fata blocului.. reprezinta ABUZURI ale unui STAT TOTALITAR !!!  

    Si da.. postul militar DIGI24, a prezentat acel document drept draft cu "Masuri de RELAXARE" adica cu aplicabilitate dupa 15 mai.. adica dupa cele 2 luni de puscarie.. am urmarit cu maxima atentie, era vorba de niste masuri de puscarie curata (inclusiv cele referitoare la oamenii peste 40 de ani) cu aplicabilitate dupa 15 mai.  

    In rest, total de acord, s-a urmarit executia lu Cercel (dar pe baza unui document scris chiar de el, cu idei tampite pentru un medic) si doi s-a urmarit obisnuirea populatiei cu masuri totalitare unice in lume, adica lumea sa inteleaga in substrat ca orice se poate intampla cu baietii astia la pupitru. Ambele obiective au fost atinse, nu mai auzi zi lumina vreo sirena de salvare.. batranii nu mai suna la salvare preferand sa moara acasa.  

    Securicii de pe facebook o sa si-o ia in curand grav de tot, impreuna cu jegul de Iohanus

    Liberalii vor sa piarda alegerile. Altfel nu imi explic gafa de a il demite pe Cercel. Daca o sa ii faca mizerii si lui Arafat, ajung la vreo 5-6%.

    1. Cercel a fost executat, dupa parerea mea, pentru initiativa aia tampita cu Firea, de a patrunde cu testarea in blocuri, fara sa intrebe oamenii, demers absolut cretin, fara nicio relevanta stiintifica. Daca faceau un site, unde sa se inscrie doritori si din care sa sel ecteze ei.. era cu totul altceva... dar sa spui oamenilor ca o sa faci sel ectie cu ajutorul presedintilor de bloc.. e culmea imbecilitatii ne-democratice.

      Nici Cercel, nici altii nu inteleg ca omul sanatos, izolat in casa (aflata in izolare de peste o luna) se testeaza NUMAI pe baza VOLUNTARA intr-o democratie. Daca e dictatura militara si vor sa intre cu arma in casele oamenilor sa spuna clar si atunci stim despre ce e vorba.  

      Si acolo tot pe baza de voluntariat era. Nu mai spune cretinisme, nimeni nu obliga pe nimeni sa faca testul. Studiul acela era foarte ok, dar Orban s-a temut ca Firea castiga electoral. Oricum liberalii sunt pe topogan, se vede ca sunt disperati si se panicheaza.

      Nu era pe baza de voluntariat. Au zis ca fac ei niste studii si "hotaraste partidul" cine e testat si cine nu in fata blocului.. N-au invitat oamenii sa completeze vreun formular, sa se inscrie pe vreo lista. Nu mai vorbi prostii.

      Hotareste partidul? Tot nu ati terminat cu jegul asta de discurs? Sunteti obsedati de PSD, cine nu e cu PNL, e dusmanul tarii, nu-i asa?. Luati-va de mana cu Hitler si rezolvati cazul: duceti-i in lagare pe cei care nu pupa in cur PNL si pe BoulBaltii Iohanus! Hai sictir!

      Experimentele pe subiecti umani, de oricare tip ar fi, fara acordul explicit al persoanei nu au nicio credibilitate si au un caracter TOTALITAR. Ori Firea + Cercel nu au exprimat foarte clar cum e cu acordul persoanei, au spus doar ca cei "alesi" vor fi anuntati de seful de bloc sa coboare in fata blocului.. ceea ce este o imbecilitate de nedescris.

      Da ce suntem in Orwell, unde suntem aici?  

      Omule, sa iti spun cum este cu sondajul. Te suna cineva, te intreaba niste date, daca ai corespunde, te intreaba daca vrei sa faci sondajul. Daca nu corespunzi criteriilor statistice iti spun exact asa "va multumim pentru timp, avem deja raspunsurile necesare categoriei statistice din care faci parte". Asa ar fi fost si aici. Te chestionau sa vada daca te potrivesti si apoi te intrebau daca vrei sa faci testul.

    Am 70 de ani si sufar de cardiopatie. Nu sunt fericit ca stau in casa cu exceptia celor 2 ore alocate dar imi este

    clar ca este singura solutie de a reduce posibilitatea de imbolnavire cu coronavirus. Chiar daca se vor relaxa conditiile voi evita la maxim deplasarile fara rost, Dl Cercel desi pare o persoana mai intempestiva este un specialist in domeniul sau si a trezit invidia politicienilor care majoritatea sunt niste nulitati intelectuale si 

    au parvenit prin minciuna si impostura. 

    Modul de abordare a crizei sanitare a fost stabilit de catre specialisti intrucat politicienii erau prea speriati si 

    n;au indraznit sa se implice_- vezi disparitia in izolare a Dlui ORBAN si cazul dr Costache. 

    Sa fim realisti o buna parte din batrani au capacitatile vitale mai reduse si uneori trebuie protejati chiar daca nu o cer. Un politician important spunea intr-un mesaj catre natiune ca prin libertatea individuala fiecare trebuie sa decida singur si se exprima in mod sublimal sa accepte si consecintele., 

    Pana in prezent consecintele epidemiei au fost moderate in Romania. Consecintele economice vor fi majore dar sper ca nu se doreste exterminarea eleganta a unor batrani fragili. 

    1. Christine Lagarde, sefa BCE a spus cu subiect si predicat ca sunt prea multi pensionari in viata si ca acestia traiesc prea mult .. fata de cat pot plati bugetele statelor. Nu a propus o "solutie" dar aceasta se subintelege.

      De aceea e bine ca batranii, atat cat mai au drept de vot sa-i sanctioneze electoral pe acesti dubiosi care incalca drepturi si libertati fundamentale si sunt capabili sa infometeze populatia ca pe vremea lu Basescu.  

    indepartat printr-o lucratura mizerabila, rusine celor ce-au facut-o. Faptul ca au facut-o arata starea morala mizerabila a celor de-au facut-o. Nu aveau nevoie de asa ceva.

    Cercel, nu inteleg de ce, dar si-a cautat-o cu luminarea. Putea fi demis pentru cine stie cite lucruri facute, eu retin doua: 

    Coabitatrea aia indelungata, total nefireasca, cu Firea, privind realizarea unui studiu care nu-si avea locul in imprejurarile respective, prin care a facut din Firea primul epidemiolog al tarii, si mai ales declaratia cu totul uluitoare: 

    "Adrian Streinu Cercel: Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor. Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România în acest moment este fantastic de mare." 

    Prin astea doua actiuni Cercel a dovedit ca nu-si merita postul de conducere, ca nu-i un om de conducere si putea fi demis fara toata mizeria la care suntem jalnici spectatori. 

    Rusine Iohannis, rusine Orban, rusine Tataru! 

    De une a aparut si tataru asta? 

    Cit despre Vacanta Mare, redau ce-am scris cu lata ocazie: 

    "...nu vom scapa de virus si suntem obligati sa traim cu el, nimeni nu stie cit. Cei in putere de munca vor relua activitatea, cu anumite masuri de protectie. Dar oricare ar fi aceste masuri de protectie, ei tot se vor infecta, asimtomatic sau nu. Si acest proces va continua pina cind majoritatea populatiei in putere, sau toata, se va infecta. Depinde cind va aparea vaccinul. Dupa cum vedem atacul virusului, pentru cei in putere, deocamdata nu este extrem de periculos, dar face ravagii in rindul batrinilor. Deci batrinii sunt extrem de expusi, pina la aparitia unui tratament eficace.  

    Partea prosta ca cei in putere stau impreuna cu batrinii. Deci avem o situatie care nu stim cum se va rezolva, dar trebuie cumva rezolvata, daca nu vrem sa ajungem de groaza lumii.  

    Deci, cumva, cumva, batrinii trebuie separati. Ca numim aceasta separare izolare sau carantina are mai putina importanta, important este ca ei sa fie separati de restul populatiei, copii si populatie activa.  

    Propunerea mea este sa li se acorde batrinilor o vacanta prelungita, binemeritata si niciodata acordata, in locuri exotice, calatorii pe mare, toate axate pe o atmosfera de cunostere, de instruire, de care multi dintre ei n-au avut parte in viata lor. 

    Sa nu ne gindim lacine stie ce locuri extravagante, consider ca locuri gen Coasta de Azur ar fi indicate pentru asa ceva. Si totul s-ar petrece in liniste si pace, in armonie, cu o eleganta necesara si ceruta de vremurile glorioase pe care le traim."  

    1. Nu va merge niciun pensionar in excursie organizata de Klaus.. stai linistit. Lumea stie cu cine are de-a face si faptul sa sunt slugile oligharhilor capitalisti.. Asasinarea lu Cercel este pentru ca acesta nu a inteles ca nu face parte din echipa de COVID.. doar vaccineaza si atat.. adica salariat.. Altii iau deciziile imbracati in haine negre de piele, la pupitru. Ai vazut vreun Cercel pe acolo? Nici eu.. Cercel a vrut sa faca proiectul ala tembel cu Firea si a deranjat sistemul ticalosit care are alte planuri pentru Bucuresti.

      cu interviul realizat cu domnul profesor universitar doctor Adrian Streinu-Cercel.

      Marturisesc ca nu prea stiam de activitatea domnului Cercel. 

      In urma acestui interviu retractez o parte din cele prezentate in comentariul anterior. 

      O fac cu placere.

      N-o mai lungesc. Simt ca vom mai dezbate acest subiect. 

      Ati facut un gest frumos recunoscand ca aveati opinii nefondate. E ceva nou si de apreciat.

    În atenția domnului Stireanu și a celor care gândesc ca el (dacă au răbdare sa citească pana la sfârșit opiniile cititorilor, cu am avut și eu sa citesc articolul) :

    Nu înțeleg de ce puneți toate relele din tara în spinarea celor "cu epoleți". Cereți în Parlament, chiar ieșiți în strada, scoaterea în afara legii a celor cu epoleți. Luați-le voi locul în armata, în politie, în jandarmerie și servicii secrete (dacă mai aveți nevoie de ele) și mergeți sa apărați legea pe străzi, cu măști împotriva coronavirus, cu riscul de a va îmbolnăvi voisi familiile voastre! Interveniți voi in Rahova, Codlea, Săcele, Balotesti etc, ca, de atâta stat în casa și plictiseala, ați devenit mai deștepți ca toți și ati găsit soluții la toate problemele României. Vinovați de toate nereușitele României nu sunt decât cei "cu epoleți", asa este domnule Stireanu? Lichidați-i pe toți sau izgoniți-i din tara (nu la închisoare, ca trebuie sa le dați mâncare)! Hotărâți-vă mai repede ce vreți (stand în casa va puteți decide mai ușor) și spuneți-ne și noua concluzia înțeleptului! Sper ca ne veți scrie un răspuns serios, argumentat și în bătaie de joc.  

    1. În final la "8",a se citi "nu în bătaie de joc". Scuzați și alte greșeli de scriere din text, dar va rog dați un răspuns serios (dacă aveti). Mulțumesc. Dacă referirile la cei "cu epoleți" ii privesc pe parlamentari și guvernanti(indiferent de culoarea politica), spuneți deschis. Dacă va referiți chiar la cei cu epoleți, va rog dați un răspuns de analist serios nu de "pamblicar" gen Victor Ciutacu.

      Iti raspund eu ce înțeleg mai nume ale opiniei publice din Romania prin "securisti" sau cei cu "epoleti", "trese pe sub camasa".

      Desi acesti termeni ar putea parea ca se refera la toate efectivele SRI, SIE, MAI.... in realitate, ele se refera doar la cei care amesteca profesionalismul cu profitul. Profitul direct sau indirect. 

      Sa zicem ca esti avocat sau preot, si in acest fel afli, in conditii protejate de confidentialitate, niste lucruri despre cetateanul cu care lucrezi... si legea te protejeaza si iti acorda niste avantaje, niste privilegii, este injust, este ilegal, este "securistic" sa te apuci sa fructifici acele informatii, situatii pentru avantajul tau personal sau al grupului din care faci parte. Te-ai folosit de scutul legal sa faci de exemplu insider trading, daca afli ceva inaintea altora prin natura profesiei. 

      Cand noi, civilii, ne referim la securisti, noi ne referim la cateva capete destul de sus-puse in ierarhia militara a serviciilor care isi cumpara scaunele prin servicii facute politicienilor. Iar un astfel de serviciu ar putea fi si utilizarea unor cartite din presa (despre care directorii SRI au afirmat LIMPEDE ca exista, ca daca nu ar exista, el, Maior si SRI nu si-ar fi facut treaba) pentru declansarea unor campanii favorabile politice. Sau darmarea dusmanilor politici. 

      Cand un securist se amesteca si deturneaza politica, devine un JEG, o SCARBA, o mizerie umana, un colaborator al unui stat terorist si nedemocratic. Sper ca am fost destul de clar. 

    A fost weekend si toata media a aratat pietele alimentare inghesuite de pensionari fara masca, fara manusi, inghesuiti unii in altii ca la hora. Asta s-a intamplat. De aceea li s-au alocat anumite ore pentru cumparaturi si li s-a cerut celorlalte categorii de varsta sa nu iasa in acelasi interval. In rest, ce treaba avea Institutul Matei Bals cu TVA-ul si economia? Nu e mai bine sa se ocupe fiecare de lucrurile la care se pricepe?

    1. Fac parte din aceasta categorie a "batranilor", categorie asa ziza vulnerabila, pe care chipurile, stimabilii nostri alesi vor cica sa ne protejeze, sa ne fereasca de efectele nefaste ale epidemiei

      Dar, prin masurile discriminatorii si dictatoriale adoptate nu fac altceva decat, sa agraveze starea de sanatate( in unele cazuri), precara a cestor persoane. 

      Unele persoane sunt singure, si-au creat un mod de viata propriu, ori aceasta izolare ( de fapt detentie la domiciliu) nu face altceva decat sa -i vulnerabilizeze psihic intr-un mod accentuat si in unele cazuri sa le agraveze unele afectiuni care pentru buna gestionare solicita, iesirea in aer liber, miscare. Dar asta in timpul zilei, nu noaptea pe intuneric intre orele 19-22 (interval stabilit in ironie si in bataie de joc), interval in care aceste persoane nu iesiau din casa nici in vremurile normale dinaintea pandemiei. 

      Deci, in opinia mea, daca se continua aceste masuri pentru "batrani" ( eu as folosi expresia de varsnici, nu credeti ca este mai onorabil?), multe persoane din aceasta categorie, vor deceda din alte motive si nu din cauza coronavirusului, respectiv urmare deteriorarii simtomelor cardiovasculare (care presupun pe langa tratamentul medicamentos, iesirea la aer, miscarea, plimbarile), din cauza singuratatii, frustrarii, lipsei de comunicare prin accentuarea problemelor emotionale (stari de anxietate, stari de panica, depresii) 

      Si acestea sunt numai cateva exemple. 

      Pe de alta parte, ce rezolva autoritatile daca dupa 15 mai mentin aceste restrictii pentru "batrani", in conditiile in care, unii dintre acestia locuiesc cu familia (formata din sot, sotie, copii) membrii acestora avand liber la circulatie in toata perioada zilei, situatie in care, acesti" batrani" se pot infecta. 

      Oameni buni, nu ne mai priviti pe noi , ca epava societatii, cei din categoria catalogata ca vulnerabili, multi dintre noi suntem responsabili, stim sa ne purtam singuri de grija, respectam regulilie de igiena si de distantare sociala, poate chiar cu mai multa stictete decat cealalta parte a populatiei privegeliata din punct de vedere social. 

      " Batranii" au inteles ca nu au voie sa exagereze cu iesirile, in aceasta perioada, de altfel ei ies afara doar pentru nevoi strict necesare, deci nu ar fi nici o nenorocire sa fie lasati sa aleaga fiecare dintre ei la ce ora sa iasa din casa pentru rezolvarea problemelor personale si nu sa se buluceasca toti in acelasi interval de timp. 

      De ce trebuie inregimentati (privati de libertate), de ce trebuie sa iasa afara pe intuneric si nu pe lumina zilei? 

      Si alt aspect, care, din superficialitate nu vrea sa-l vada nimeni si sa il inteleaga. 

      In aceasta masa de " batrani" sunt incluse persoanele intre 65 ani si 90 ani plus. 

      Nu vi se pare ca in aceasta categorie intra cel putin doua generatii? 

      Daca nu stiti, va spun eu, sunt multe persoane asa zize "batrane", care au depasit varsta de de 65 ani, care inca mai au in ingrigire parinti, care au copii cu probleme de sanatate si pentru care trebuie sa fie un sprijin, adica care inca mai au responsabilitati, care sunt activi profesional (chiar daca s-au pensionat), care trebuie sa intretina inca o familie. 

      Si mai este o intrebare pentru cei care, vad in toti " batranii" niste persoane neajutorate, debile si neputincioase, ce diferenta este intre o persoana in varta de 64 ani si 11 luni si o alta persoana care este incadrata arbitrar in categoria batranilor, care are de exemplu 65 ani si o luna. 

      Superficialitatea, ignoranta si prostia ne vor duce la perzanie si nu COVID -19 

      Un alt aspect, o parte dintre noi, cei trecuti de 65 ani, avem mici afaceri, suntem antreprenori, avem Cabinete profesionale, avem nevoie sa ne desfasuram activitatile profesionale, la fel ca ceilalti oameni de afaceri, este necesar (chiar daca lucram de acasa) sa ne deplasam la diferete ore pentru rezolvarea unor probleme aparute 

      Ce este mai strigator la cer, ca noi cei " batrani si neajutorati", care chipurile avem neboie de protectia invizibila a alesilor nostri, pentru activitatile private pe care le desfasuram aducem bani la Bugetul de stat prin obligatiile de taxe si impozite datorate pentru veniturile realizate.  

      Nu are dreptul nimeni sa-mi ia (atata timp cat nu cer nimic de la stat) dreptul la munca, nu are dreptul nimeni, conform Legii de capatai a unui stat democratic (CONSTITUTIA) sa-mi obsrtuctioneze drepturile si libertatile cetatenesti prin discriminare fata de restul populatiei. 

      Sa fim lasati sa ne manifestam RESPONSABILITATEA( suntem in masura si avem capacitatea sa dovedim acest lucru) pe care o avem in aceasta situatie, alaturi de restul populatiei . 

      De ce aceste discriminari intr-un stat european si democratic? 

      In care state europene (chiar est -europene) se aplica un astfel de tratament discriminatoriu, nociv pentru persoanele varsnice? 

      Daca dupa 15 mai 2020, vom avea parte de acelas tratament discriminatoriu, atunci incep sa fiu convinsa ca intr-un fel sau altul se aplica acel proiect odios "VACANTA MARE", numit in acest fel ca o gluma proasta si cinica la adresa noastra. 

      Stimati alesi si restul populatiei, prin aceste masuri, respectiv prin lipsa de reactie de care dati dovada voi concetatenii nostri, nu faceti altceva decat sa contribuiti la deteriorarea calitatii vietii multora dintre cei "exilati" care nu au nici o vina si care culmea in marea lor majoritate au respectat cu sfintenie toate restrictiile dispuse fara nici o justificare plauzibila de catre autoritati.Dar cu ce pret? 

      Suntem constienti de realitatea in care traim, stim sa ne purtam de grija, stim sa aplicam tot ce este corect pentru ca epidemia sa nu se raspandeasca, unii dintre noi avem in grija si persoane mai in varsta, deci stim sa fim RESPONSABILi, poate chiar mai responsabili decat multi altii. 

      Deci lasati-ne sa traim liberi restul vietii care ne-a mai ramas, indiferent de varsta pe care o avem, peste 65 ani si chiar 90+ 

      Daca vom rezista acestui virus depinde de organismul fiecaruia, nu este nimeni stapan pe viata noastra, decat noi si Dumnezeu . 

      Nu putem fi intemnitati cat va rezista acest virus, pentru ca asa se vrea de cineva, este inuman si abuziv. 

      Pana la urma trebuie sa ne urmam cursul vietii, fiecare cu sansa si destinul care ne sunt date de cand ne-am nascut. 

      Unii poate vom rezista si vom trai mai departe, altii vom parasi acest pamant. Fiecare cu sansa lui. 

      Nu cred ca persoanele de peste 65 ani sunt principalele persoane vinovate de transmitere a bolii, intr-cat in general nu umbla brambura pe strazi, in mall-uri, etc. si sunt foarte constiinciosi in respectarea regulilor de igiena si distantare, binenteles ca mai sunt si exceptii ca si in randul celeilalte parti a populatiei. 

      In concluzie, nu este uman, demn si democratic sa ne fie luat dreptul de a trai normal fara sa fim condamnati fara vina, si fara a lasa asupra noastra sechele ireversibile 

       

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb