Dmitri Peskov: "China nu este genul de ţară care îşi schimbă rapid poziţia sub influenţă externă"

D.T.
Internaţional / 7 aprilie 2023

Dmitri Peskov: "China nu este genul de ţară care îşi schimbă rapid poziţia sub influenţă externă"

Kremlinul a declarat astăzi că a urmărit "discuţiile importante" între preşedintele chinez Xi Jinping, omologul său francez Emmanuel Macron şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar a precizat că se îndoieşte că Beijingul îşi va schimba poziţia privind conflictul din Ucraina, sub presiune externă, informează Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au purtat o serie de discuţii ieri la Beijing cu conducerea chineză cu privire la relaţiile "complexe" dintre părţi, într-un efort de a obţine sprijinul Chinei pentru restabilirea păcii în Ucraina.

Kremlinul a "monitorizat" discuţiile dintre UE şi China, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă, subliniind că Rusia are propriile "relaţii bogate" cu Beijingul.

"China este o putere foarte serioasă, foarte mare, cu propria sa poziţie suverană. Nu este genul de ţară care îşi schimbă rapid poziţia sub influenţă externă", a afirmat Peskov, întrebat dacă Rusia este îngrijorată că Europa l-ar putea convinge pe Xi în privinţa Ucrainei.

După discuţii, Xi Jinping şi-a exprimat disponibilitatea de a vorbi direct cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unei declaraţii făcute de Ursula von der Leyen, în timp ce Emmanuel Macron a afirmat că a îndemnat Beijingul să "readucă Rusia la raţiune".

''Agresiunea rusă a pus capăt unor decenii de pace în Europa'', a declarat Macron într-o conferinţă de presă cu Xi în capitala chineză, exprimându-şi încrederea că Beijingul va contribui la stabilirea unor negocieri pentru o ''pace durabilă care să respecte frontierele recunoscute la nivel internaţional şi să evite orice formă de escaladare'', notează sursa citată.

La rândul său, preşedintele Xi Jinping a spus că ţara sa "este în favoarea discuţiilor de pace", limitându-se să adauge că, împreună cu Franţa, îndeamnă ''comunitatea internaţională să-şi păstreze raţiunea şi să evite actele care ar putea duce la escaladarea crizei".

Şeful statului chinez a efectuat o vizită de stat la Moscova la sfârşitul lunii martie, ocazie cu care s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin într-o demonstraţie a solidităţii relaţiei lor.

Înaintea acestei vizite la Moscova, Beijingul a propus propriul său "plan de pace" cu privire la Ucraina, într-o primă intervenţie diplomatică majoră în acest conflict, dar Kievul şi unii lideri occidentali rămân sceptici în privinţa şanselor de reuşită a acestui plan, având în vedere relaţia strânsă a lui Xi cu Putin.

Ursula von der Leyen a subliniat că poziţia Chinei cu privire la conflictul din Ucraina este ''crucială'' şi că se aşteaptă ca Beijingul să promoveze pacea ''în sprijinul suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei''.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Voi continuati sa le vindeti petrol ieftin, spre gratis.

    Europa sa cumpere ieftin din china tot felul de prostii.

    Pe chinezi doar soarta lor ii intereseaza, de restul se folosesc. 

    Rusia poate duce războiul încă 100 de ani, are resurse fără număr iar poporul nu pune probleme.

    Cu EU e cu totul alta poveste pe termen lung...una de coșmar: dezindustrializarea și somajul !  

    1. o sa ii scalde in petrol pe toti dujmanii boborului

      atunci o sa aiba si ieuropenii, aia care scapa de diluviul rusesc, resurse ieftine 

      SUA e dispusă să sacrifice Europa

      Rusia nu mai prinde vara în Ucraina. :)))))))))))

      Nu e dispusa sa sacrifice Europa,intentioneaza sa distruga UE d.p.d.v economic,sa le fie lor bine.Visul american...pocnesti din degete si ce sa vezi?Apare casa,masina,bani,concedii,trai pe picior mare...Si asta de zeci de ani de zile pe spinarea amaratilor din alte tari.Si-au bagat peste tot coada si au luat pielea de pe oameni,au iscat nenumarate razboaie.Problema consta in faptul ca nici asa nu le mai merge,nu mai umbla cainii cu covrigii-n coada nici la ei iar acest lucru ii dispera.Aceasta alianta NATO este foarte parsiva:noi va aparam dar nu miscati in front cand va cerem trebuie sa-i sanctionati pe cei care ne incurca interesele chiar daca este in detrimentul vostru.SUA nu apara dreptatea,nici nu-i intereseaza,nici nu rezoneaza cu suferintele oamenilor,SUA isi apara doar propriile interese.Daca rusii nu erau atat de hapsani si nu duceau o politica expansionista,daca ar fi avut bunul simt sa aiba relatii de buna vecinatate cu tarile europene cu care sa faca afaceri corecte, nu se ajungea aici iar americanii nu ar mai fi fost cei mai tari din parcare si cu atatea ifose!O Europa unita ii punea cu botul pe labe pe toti fiindca totusi,Europa este leaganul civilizatiei.

      Un pic de dreptate exista aici, in sensul ca americanii inca de la inceput au furat de la altii, asa ajungand cea mai bogata tara din lume.

      - mai intai au furat pamantul, aurul de la indienii originali care traiau In US 

      - apoi s-au trezit ca nu au forta de munca sa lucreze atata pamant, si s-au dus in Africa si au furat negri pe care i-au facut sclavi pe plantatii 

      - apoi prin armata puternica si pri printare de bani au furat petrol si alte resurse , aur, diamante etc de unde au putut, vezi Kuveit, ei nici nu prea exploatau petrolul din tara pana acum vreo 10 ani desi au la fel de mult ca Rusia. Nici in ziua de azi americanii nu exploateaza prea multe metale rare din care au din abundenta. E mai simplu sa printeze bani pe si sa le "cumpere" de la altii.

      Aceste lucruri s-au cam termminat, inclusiv printarea de bani, au ajuns la datorii imense care nu vor putea fi platite niciodata si acum e grasa ca sa zic asa pentru americani. Adica vor printa bani nu-ncape indoiala, altfel vor da faliment, dar tot mai putini vor fi dispusi sa le vanda ceva pe acele printuri. Si vor avea mega inflatie sau faliment. Eu personal cred ca inflatie. 

      Dan Diaconu spune mai multe versuri de la propaganda sovietică.

      România a fost Coreea de Nord a Europei timp de 50 de ani sub cizma Rusiei. Văd că unii fii de bandiți și criminali vor acele vremuri întoarse. :)))))) 

      O da!

      Imi place la tine ca, razi ca (...) mereu, la propriile postari inepte! Probabil ca ai IO-ul la nivel de broasca!

      Probabil rade fiindca isi vede fundul gol in oglinda!

      Romania a fost Coreea de Nord sub cizma Rusiei datorita tradatorilor de tara si de neam in primul rand.Si alte tari au fost sub cizma Rusiei,nu le-a fost bine dar nu au avut un comunism atat de draconic.Noi cu albanezii ce am dus-o atat de rau.Nu ma faceti sa-mi amintesc iar de Pacepa, seful securistilor,tradatorul tradatorilor,au avut elevii lui de unde sa invete desi i-a tradat si multi au murit din cauza sa.In loc sa invete din toate acestea,securistii tradeaza in continuare tara asta doar ca au schimbat stapanul.Daca banii curg,nici ma-sa nu conteaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5675
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3002
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9452
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.9593

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb