DNA anunţă trimiterea în judecată a procurorului Mihaiela Moraru Iorga

D.I
Anticorupţie / 8 februarie 2018

DNA anunţă trimiterea în judecată a procurorului Mihaiela Moraru Iorga

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Ploieşti a solicitat trimiterea în judecată, în stare de libertate, a procurorului anticorupţie Mihaiela Moraru Iorga, se arată într-un comunicat al DNA remis astăzi Redacţiei.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga este acuzată de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii menţionează că în perioada 2015 - iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, Mihaiela Moraru Iorga, a intervenit pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive.

Concret, procurorul DNA a desfăşurat activităţi de anchetă în afara unui cadru legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, legal învestiţi cu exercitarea acţiunii penale împotriva persoanei respective. Mai precis, Mihaiela Moraru Iorga a purtat cu inculpatul, la vremea respectivă urmărit internaţional, mai multe discuţii informale în cadrul cărora, i-a transmis acestuia "aibă un pic de răbdare că lucrurile nu se rezolvă peste noapte".

Conform sursei citate, acelaşi gen de discuţii au fost purtate şi cu intermediari ai aceleiaşi persoane, în biroul său din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a stabili modalitatea în care poate fi ajutată.

Totodată, Mihaiela Moraru Iorga a făcut demersuri de identificare şi, ulterior, de preluare ilegală spre soluţionare, a unui dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, aflat în lucru la un alt procuror, prin inducerea în eroare în sensul că ar instrumenta o cauză mai veche şi care priveşte aceleaşi fapte.

După preluarea cauzei privind acea persoană, inculpata Moraru Iorga Mihaiela: a dispus efectuarea unei expertize judiciare financiar-contabile şi fiscale cu obiective favorabile, cu scopul de a trunchia activitatea infracţională a persoanei protejate, care s-a finalizat prin formularea unor concluzii favorabile acesteia,

De asemenea, procurorul DNA Moraru Iorga i-a pus sub acuzare pe inspectorii antifraudă care au întocmit procesele verbale - mijloace de probă avute în vedere de judecătorul de drepturi şi libertăţi pentru confirmarea măsurii arestării preventive dispusă faţă de persoana respectivă, la data de 06.03.2016, fără ca la dosar să existe probe care să releve, în mod rezonabil, intenţia infracţională a acestora.

DNA Ploieşti menţionează că prin aceste demersuri, procurorul a urmărit inducerea în cauză a unor dubii în ceea ce priveşte amploarea activităţii infracţionale a persoanei respective.

În acelaşi context, Mihaiela Moraru Iorga nu a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză, după predarea acestuia de către experţii desemnaţi. Mai mult, magistratul a invocat în cuprinsul a patru ordonanţe de prelungire a măsurii controlului judiciar a împrejurării, neadevărate, că raportul de expertiză nu a fost finalizat (în condiţiile în care acest raport de expertiză ajunsese la inculpată în data de 17 octombrie 2016 şi chiar aceasta dispusese prin ordonanţă stabilirea cuantumului onorariului final şi achitarea contravalorii expertizei, în cea mai mare parte din fondurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie).

DNA Ploieşti reaminteşte că procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din funcţie prin Ordinul procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nr.301 din 05.07.2017, avizat favorabil de către Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

La data de 27 septembrie 2017, prin sentinţa civila nr. 3325/2017, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat provizoriu executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA.

În cele din urmă, comunicatul precizează că procurorul Mihaiela Moraru Iorga este în prezent reîncadrată provizoriu în cadrul DNA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb