DNA Constanţa: Trei poliţişti de la Permise Auto, reţinuţi pentru luare de mită

V.B.
Anticorupţie / 1 iulie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa au dispus astăzi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a poliţiştilor Ionel Olăraş (subcomisar de poliţie), Florea Străinu (inspector principal) şi Gheorghe Constantin (agent-şef principal de poliţie), toţi din Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Tulcea, bănuiţi de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, pe 16 ianuarie, cei trei ar fi primit de la o persoană suma totală de 2.800 lei, precum şi alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), pentru a favoriza mai mulţi candidaţi la examenul de obţinere a permisului de conducere, organizat în oraşul tulcean Măcin.

"În contextul în care, există suspiciuni potrivit cărora, în perioada 2013-2014, la nivelul jud. Tulcea s-au săvârşit numeroase infracţiuni de corupţie, de către reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi sau ai altor agenţi economici, de către agenţi şi ofiţeri din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, dar şi de către funcţionari din cadrul Autorităţii Rutiere Române, în legătură cu examenul de obţinere a permiselor de conducere şi a atestatelor profesionale, din dosarul cauzei rezultă că modul de operare pentru obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere pentru diferite categorii era următorul: cursanţii erau abordaţi de către instructorii auto sau de către reprezentanţii şcolilor de şoferi care, afirmând că au influenţă asupra lucrătorilor din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, pretindeau sume cuprinse între 150 şi 300 euro, promiţând în schimbul acestora, promovarea probei practice", se mai arată în comunicatul DNA.

În acest context, pe 16 ianuarie, în oraşul Măcin a avut loc examinarea cursanţilor din această localitate, la care au participat printre alţii, cei trei inculpaţi, în calitate de examinatori.

Anterior începerii probei practice, poliţiştii ar fi fost invitaţi la o masă de protocol, organizată în incinta unei societăţi comerciale. Cu această ocazie, ei ar fi primit de la o persoană, pe lângă alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), câte 400 lei pentru fiecare dintre cei 7 candidaţi ai şcolii sale de şoferi, de la care persoana respectivă pretinsese şi primise anterior 150 euro, de persoană, mai susţin procurorii.

Astfel, Gheorghe Constantin ar fi primit suma de 1.200 lei pentru trei candidaţi, iar ceilalţi doi, câte 800 lei pentru câte doi candidaţi examinaţi.

În aceeaşi zi, autoturismul MAI folosit pentru deplasare de cei trei inculpaţi (veniţi pentru examinare) ar fi fost alimentat cu benzină în valoare de 200 lei, de către persoana care intermedia relaţia dintre inculpaţii examinatori şi candidaţi.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparţin inculpaţilor.

La rândul lor, alţi doi suspecţi, Liviu Manoliu şi Constantin Chiriac, au încheiat cu procurorii DNA, în faza de urmărire penală, acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiunile reţinute în sarcina lor.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea DGA Tulcea, SIPI Tulcea şi Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea, precum şi sprijinul tehnic al SRI Tulcea.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză, conchide comunicatul DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb