Doi moldoveni care deţineau obiecte islamice, reţinuţi la graniţa cu România

Ioana Dogaru
Miscellanea / 18 noiembrie 2015

Actualizare 13:18 Sirian cu un carnet de marinar falsificat, găsit la bordul unei nave din Portul Constanţa

Un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Palau ajunsă în Portul Constanţa Sud-Agigea, este cercetat pentru uz de fals, după ce poliţiştii de frontieră constănţeni au stabilit, în urma unui control, că acesta a prezentat un carnet de marinar falsificat, transmite Mediafax.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma unui control de frontieră făcut, marţi, asupra unei nave sub pavilion Palau, sosită în Portul Constanţa Sud-Agigea, poliţiştii de frontieră au descoperit un carnet de marinar care purta însemnele statului Belize, dar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic,

În urma verificărilor, s-a stabilit că documentul aparţine unui bărbat care era încadrat ca membru de echipaj.

Oamenii legii au stabilit că este vorba de un cetăţean sirian, în vârstă de 19 ani, care a declarat că a achiziţionat carnetul de marinar din Turcia, de la o persoană necunoscută.

(A.L.)

--------------

Doi cetăţeni moldoveni, suspectaţi de legături cu ISIS, au încercat să intre în România pentru a ajunge în Franţa şi au fost urmăriţi cu focuri de armă de către poliţişti, transmit televiziunile de ştiri.

Cei doi, care s-au convertit la islam şi susnt suspectaţi de terorism, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră la graniţa cu ţara noastră.

Cetăţenii moldoveni au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte islamice, precum şi cărţi ce propovăduiesc ideologia islamică, potrivit publika.md. Conform investigaţiilor, aceştia aveau intenţia de a ajunge în mai multe ţări europene, cu destinaţia finală Franţa.

Bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Toceni, conform poliţiştilor de frontieră citaţi de canalele de ştiri.

Acţiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intenţiilor de a trece ilegal hotarele ţării, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea bărbaţilor. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă. Ca urmare, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment conform normelor legale, transmit sursele citate.

Tinerii reţinuţi sunt cetăţeni moldoveni, cu vârste de 19 şi, respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecaţi, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispăşirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la islam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb