Doi tineri din Iaşi, rătăciţi pe Ceahlău, găsiţi de salvamontişti pe marginea unei prăpăstii adânci

Mina Irina
Miscellanea / 11 iunie 2016

Doi tineri în vârstă de 24 şi 26 ani, din Iaşi, s-au rătăcit ieri, în masivul Ceahlău, şi au solicitat telefonic sprijinul salvamontiştilor.

Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, a declarat, astăzi, că legătura telefonică a fost foarte proastă şi s-a pierdut imediat după apelul de ajutor. Totuşi, dispecerul a înregistrat faptul că tinerii se află într-o zonă deosebit de periculoasă, undeva între pereţii Ocolaşului Mic şi Jgheabul Ursăriei, potrivit Agerpres.

"După două ore de căutari, echipa de intervenţie i-a găsit blocaţi pe o brână, deasupra unei prăpastii de câteva sute de metri. După ce au fost extraşi şi conduşi la cabana Dochia, aceştia au povestit că iniţial au urcat pe traseul Izvorul Muntelui - Poiana Maicilor - Ocolaşul Mic şi în punctul numit La Viperie nu au mai recunoscut traseul datorită degradării rezultate în urma ultimei furtuni şi a copacilor căzuţi. Au făcut dreapta confundând poteca cu una din potecile de capră neagră foarte numeroase în acea zonă. După un timp, când poteca s-a pierdut şi atât deasupra cât şi dedesubt erau pereţi impresionanţi de stâncă de sute de metri înălţime şi adâncime, au realizat că sunt într-o situaţie disperată. Au încercat să sune de mai multe ori după ajutor, dar datorită zonei stâncoase nu au găsit decât târziu o urmă slabă de semnal", a declarat Raul Papalicef.

După ce au reuşit să comunice cu salvatorii montani, cei doi au rămas pe o brână între stânci unde au fost găsiţi de echipa de intervenţie.

În următoarea perioadă, Salvamont Neamţ va începe lucrările de degajare a traseelor afectate de ploile abundente şi de vântul care a doborât mai mulţi copaci pe trasee, mai informează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb