Doosan IMGB lanseaza programul "Un calculator pentru viitor"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 octombrie 2007

Doosan IMGB considera societatea româneasca o mare familie în al carei viitor investim cu totii si anunta lansarea programului "Un calculator pentru viitor", ca parte a angajamentului sau fata de comunitate si din dorinta de a sprijini dezvoltarea unei societati bazate pe cunoastere.

Câteva scoli românesti, atât din Bucuresti, cât si din alte localitati din tara vor beneficia de aceasta generoasa initiativa a producatorului de masini si echipamente grele Doosan IMGB. "Un calculator pentru viitor" este un program de donatii destinat copiilor cu vârste scolare, dezvoltat în ideea de a oferi tuturor oportunitatea unei instruiri corespunzatoare.

Întreprinderea bucuresteana va dona scolilor selectionate în program in jur de 200 de sisteme complete de calcul, a spus directorul general al Doosan IMGB, dl. Sang Man Lee. "Sunt probabil locuri comune afirmatiile despre faptul ca educatia este cea mai buna investitie, sau ca o anumita companie doreste sa fie un bun cetatean si sa dea ceva înapoi comunitatii în care fiinteaza. Suntem constienti de acest lucru, dar aceasta nu le face totusi mai putin adevarate. În plus, fiind o companie aflata în crestere rapida, inclusiv din punct de vedere numeric, noi realizam foarte bine importanta esentiala pe care o are pentru orice afacere o forta de munca bine educata".

Distributia calculatoarelor donate va avea loc în urmatoarele saptamâni, pe masura rezolvarii problemelor legate de logistica si de amenajarile necesare în scolile donatare.

Selectia acestora din urma a avut loc dintr-o lista de peste 100 de unitati scolare, pe baza unor criterii obiective cum ar fi nevoia efectiva de astfel de echipamente, existenta unor conditii minimale pentru instalarea si functionarea acestora, a unor cadre didactice calificate, precum si sansele acelor scoli de a obtine dotarile respective din alte surse.

"Am încercat sa evitam caile batute în mod obisnuit, bunaoara scolile cele mai performante, care sunt adesea tintele preferate pentru astfel de programe, si ne-am orientat tocmai catre scoli care atrag mai putina atentie."

"Am constatat cu bucurie ca exista în multe alte locuri deschidere catre tehnologii noi, ca exista entuziasm si dedicatie pentru educatia copiilor, ca exista multi oameni cu reala vocatie pedagogica. Utilizatorii acestor calculatoare vor fi, desigur, în primul rând copiii, însa dorim ca aceasta initiativa sa fie vazuta si ca un modest semn de recunoastere si recunostinta adus acelor multi dascali care au înteles sa-si faca datoria profesionala si umana în conditii nu întotdeauna dintre cele mai propice. Si mai speram ca initiativa noastra sa fie urmata de cât mai multe companii românesti", a conchis.

Programul "Un calculator pentru viitor" reflecta politica Doosan IMGB de îmbunatatire a calitatii vietii concetatenilor sai prin utilizarea efectiva a tehnologiei. Concentrarea este cu prioritate pe domeniul educational, deoarece functionarea corecta a comunitatii este direct influentata de nivelul de pregatire din cadrul scolilor si de calitatea sistemului educational.

"Un calculator pentru viitor" este un program care va acoperi, în final, scoli din Bucuresti si din judetele Calarasi, Galati, Ialomita, Vaslui si Vâlcea. Spre deosebire de celelalte, scolile din Bucuresti fac parte dintre asa-numitele scoli speciale, destinate educatiei copiilor cu diverse dizabilitati.

Peste 1500 de copii vor beneficia de proiectul de educatie scolara "Un calculator pentru viitor".

Despre Doosan IMGB - Compania sud-coreeana Doosan a achizitionat producatorul bucurestean de echipamente grele IMGB, de la Kvaerner, în septembrie 2006. Desi mai putin cunoscuta în România, Doosan Group este o companie renumita în Coreea, un conglomerat industrial cu o istorie de peste 100 de ani.

Doosan Heavy - principala companie din divizia de industrie grea a grupului - este o companie cu aproximativ 6000 de angajati si o cifra de afaceri de peste cinci miliarde de dolari pe an. Principalele domenii de activitate sunt productia de echipamente pentru industria energetica în general si cea nucleara în special, de uzine de desalinizare a apei, constructii si, în directa legatura cu IMGB, produse turnate si forjate.

Doosan Heavy se numara printre liderii globali în fiecare dintre aceste domenii, grupul operând cele mai mari capacitati de turnare si forjare din lume.

Obiectivul strategic al Doosan Heavy este de a transforma IMGB în cel mai mare producator european de componente turnate si forjate la orizontul anilor 2010.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb