DORIN BOERESCU, 2PERFORMANT: "În acest moment, listarea noastră la bursă vine ca un pas firesc"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 decembrie 2020

Dorin Boerescu

Dorin Boerescu

"Dorim să profităm de fereastra de oportunitate extraordinară pe care o avem în faţă, atât în România, cât şi în regiune"

Industria de IT reprezintă o şansă prin care ţara noastră poate să recupereze decalajul pe care-l are faţă de economiile dezvoltate, este de părere CEO-ul 2Performat

Listarea în acest moment a 2Performant (2P) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vine ca un pas firesc, după ce societatea a parcurs un ciclu normal de dezvoltare şi finanţare al companiilor de tehnologie, a spus ieri Dorin Boerescu, director general al emitentului care tocmai şi-a făcut debutul în Piaţa AeRO.

Dorin Boerescu a declarat: "Am pornit în 2008 câştigând un concurs de startup-uri, în urma căruia am câştigat prima noastră finanţare. Ulterior au urmat ani de creştere accelerată şi de iteraţii succesive, bazate pe runde de finanţare succesive, inclusiv prin rundă sindicalizată de angel investor, condusă de Sergiu Neguţ (n.r. membru în board şi acţionar al companiei) în valoare de circa 500.000 de euro. Cu această finanţare şi cu echipa nemaipomenită pe care ne-am construit-o, am dezvoltat platforma şi am accesat inclusiv pieţe externe".

CEO-ul 2Performant a adăugat: "Venim la bursă cu această echipă extraordinară, cu un model de business validat şi o capacitate de creştere confirmată. Avem o experienţă de ani de zile în lucrul cu investitorii şi suntem recunoscuţi pentru impactul pozitiv pe care-l avem în toate industriile în care activăm. Venim la bursă pentru a ne conecta la o infrastructură de finanţare, cu ajutorul căreia să creştem accelerat în următorii ani, pentru a profita de fereastra de oportunitate extraordinară pe care o avem în faţă, atât în România cât şi în regiune".

Este o afirmaţie care vine în condiţiile în care, în memorandum-ul de listare întocmit de echipa de la Goldring, se menţionează că următorul pas pentru atragerea de finanţare în vederea dezvoltării companiei este o majorare de capital, ce se va derula anul viitor.

Conform celor declarate de directorul 2Performant, în primele şase luni din 2020, sectorul de IT a produs 7,1% din PIB-ul României, în creştere faţă de 6,1%, cât a fost în 2019 şi peste media europeană.

"Este o industrie creativă, care produce valoare adăugată foarte mare şi care profită de talentul tehnic remarcabil pe care-l au românii. Însă această industrie mai are un specific foarte important. Este o şansă prin care România ar putea să recupereze decalajul pe care-l are faţă de economiile dezvoltate. Însă, deocamdată, nu profităm suficient de potenţialul acestei şanse din două motive importante, care sunt foarte strâns legate între ele", a spus Dorin Boerescu.

Un motiv ţine de faptul că marea parte a companiilor din IT sunt finanţate de capital străin, astfel încât profiturile realizate se duc în ţările de provenienţă a capitalului, a punctat CEO-ul 2Performant.

"Pe de altă parte, valoarea intelectuală produsă de specialiştii români este de cele mai multe ori exportată. Practic, tehologia creată de români produce impact în alte economii şi, de foarte multe ori, produce un impact semnificativ în alte industrii", a completat Dorin Boerescu.

2Performant, liderul pieţei de marketing afiliat din ţara noastră, s-a listat ieri în Piaţa AeRO administrată de Bursa de Valori Bucureşti, printr-o operaţiune în care managementul şi fondatorii companiei nu au vândut acţiuni. Capitalizarea anticipată în memorandum se ridica la 30,78 milioane de lei (6,28 milioane de euro), echivalentul unui preţ pe acţiune de 29,19 lei, suma fiind calculată ca medie aritmetică simplă a valorilor rezultate din aplicarea metodei actualizării fluxurilor viitoare de numerar, de 30 de milioane de lei şi a metodei comparaţiei prin multiplii de piaţă, de 31,6 de milioane de lei. Ieri, la ora 16:00, ultimul preţ de tranzacţionare afistat de sistemul BVB pentru titlurile 2P era de 29 de lei, echivalentul unei valori de piaţă de aproape 30,58 milioane de lei.

Dorin Boerescu are aproape 38,74% din companie, în timp ce Radu Ioan Spineanu deţine 10,11% iar Sergiu Mădălin Neguţ are 7,02% din 2Performant.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. incet se mai duce pretul la vale pentru a arata adevarata valoare laa 2Performant....

    1. E clar, ma pregatesc sa cumpar. Treptat de pe acum. Sunt contrarian si astept 2Performant in vreo 5 ani in piata principala. Pana atunci am sa am vreo 3-5 la suta din companie pe care am sa le descarc usor-usor carcotasilor de acum.

      Daca nu modifica astia legea iti poti recupera pierderile din profitul tranzactiilor urmatorilor 7 ani.

      Ce spui tu e f posibil, dar in următorii 2 ani vor fi probleme. Așa că asteapta-mă peste 2 ani si vom vinde împreună peste încă 3 ani !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb