DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI Omul de afaceri timişorean Georgică Cornu a fost reţinut

Alexandru Costea
Anticorupţie / 10 martie 2015

Prejudiciu de 9 milioane de euro

Actualizare 21:55

Omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat, a fost reţinut în această seară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, în acelaşi dosar a mai fost reţinut şi asociatul său, Lucian Caraiman, precum şi alte 13 persoane din 45 de suspecţi aduşi la audieri.

(E.D.)

---

Actualizare 15:37

Omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, supranumit "rege al asfaltului", a fost adus, astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, unde va fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Nicolae Lohon, Cornu este cercetat alături de alte persoane pentru prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ nouă milioane euro, prin înregistrarea de tranzacţii fictive în baza cărora a încasat TVA-ul aferent acestora.

"De asemenea, pentru aceleaşi motive este anchetat şi Lucian Caraiman, administratorul grupului de firme Confort-Izometal aparţinând lui Georgică Cornu, şi Nicolae Semen, administrator al firmelor familiei primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu", a precizat Lohon, citat de sursele din presă.

Reprezentantul IPJ Mehedinţi a mai arătat că administratorul unei firme din comuna Bâcleş, Constantin Vîrvoreanu, a fost reţinut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat miercuri unei instanţe cu propunerea de arestare preventivă.

(Elena Deacu)

---

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează 61 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar cu un prejudiciu de 9 milioane euro, arată un comunicat emis de Poliţia Română.

Astfel, potrivit sursei, 49 de persoane vor fi conduse la poliţie, pentru audieri.

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a 10 judeţe (Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa), la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, urmând a fi puse în aplicare 49 de mandate de aducere. La activităţi participă 300 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa.

"Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro (peste 460 de milioane de lei). Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor", mai arată comunicatul.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI. La activităţi au participat şi jandarmi.

Potrivit presei centrale, percheziţiile îl vizează şi pe omul de afaceri Georgică Cornu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb