Deputatul PNL Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr şi a unui om de afaceri denunţător în dosar, rămâne în arest, a decis definitiv ieri seară Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), respingând contestaţia parlamentarului faţă de măsura preventivă, scriu surse din presă.
Roşca a fost arestat pe 20 noiembrie, printr-o decizie a ICCJ, pe care a contestat-o la aceeaşi instanţă. Deputatul fusese reţinut cu o zi înainte, după audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti, adus după percheziţiile efectuate, timp de şase ore, la domiciliul său din Comarnic (Prahova). Pe 18 noiembrie, Camera Deputaţilor încuviinţase cererile de percheziţie, reţinere şi arestare.
Deputatul este acuzat de trafic de influenţă, după ce, în 2011, când era preşedintele PNL Prahova, ar fi cerut de la un om de afaceri 20.000 euro să intervină la preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi la alţi membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş.
Totodată, susţine DNA, între 2011 şi 2014, Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din Prahova (Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia), pentru atribuirea către societăţile deţinute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziţii publice. În schimbul acestor "intervenţii", ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8, mai scriu procurorii în referatul de urmărire penală.