DOSARIADA Traian Băsescu, pregătit pentru mai multe întâlniri cu procurorii

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 mai 2015

Traian Băsescu, pregătit pentru mai multe întâlniri cu procurorii

Fostul preşedinte Traina Băsescu este convins că în scurt timp va fi "asaltat" de un val de dosare penale, avansând chiar şi nişte cifre în acest sens: între 60 şi 80. Cu toate acestea are convingerea că nu există niciun temei ca să fie condamnat şi că timpul va dovedi că a avut dreptate. Pe de altă parte, Traian Băsescu a mai declarat că, atunci când a plecat de la Primăria Capitalei la Palatul Cotroceni, împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriaşi ai unor imobile naţionalizate şi de către afacerişti cărora le fuseseră demolate chioşcurile.

Într-o intervenţie la postul B1 TV, Traian Băsescu a declarat că zilnic află din presă că i se mai pregăteşte un nou dosar şi că este convins că în curând va fi citat la parchet: "Cu privire la afacerea Mihăileanu, vă rog să citiţi legea 10, este legea prin care orice chiriaş care locuia într-un imobil nerevendicat avea dreptul să îl cumpere. Nu avea 300 de metri pătraţi, este un apartament decent de circa 200 de metri pătraţi, e cumpărat pe legea 10, aveam dreptul să îl cumpăr, citiţi, vă rog, legea 10. Eu aflu din presă toate deschiderile astea de dosare şi pot să vă spun pentru informarea dumneavoastră că mă aştept să se ajungă la 60-80 de dosare. În momentul în care mi-am încetat dosarul la Primăria Capitalei aveam 700 de plângeri. Orice chiriaş făcea o plângere penală împotriva primarului. Eu nu ştiu nimic deocamdată. Probabil că voi fi citat la Parchet dacă ele se redeschid. Deocamdată nu ştiu nimic, mă aştept să se ajungă la câteva sute de dosare penale. Se pune sub semnul întrebării achiziţia unui apartament pe care l-am achiziţionat cu legea 10. Nu este o vilă, este un bloc. Deci am convingerea că nu am încălcat legea. Mai multe detalii nu vă pot da". Întrebat dacă dosarul "Casa Mihăileanu" a fost închis în 2005 din cauza imunităţii, fostul şef al statului a negat atacându-l dur pe Procurorul General Tiberiu Niţu: "În niciun caz. Vă mărturisesc că acum, fiind provizoriu instalat la Scrovişte, nu am actele la îndemână, dar din câte îmi aduc aminte a fost o analiză a situaţiei legale şi în niciun caz nu s-a închis pe chestiune de imunitate. După ce am avut în chirie acest apartament, conform legii 10, am avut dreptul să îl cumpăr. Dacă se va constata că a fost o vânzare care nu a îndeplinit condiţiile legale, justiţia va stabili şi nu mă voi opune repunerii la situaţia anterioară. Nu era locuinţă de serviciu. Sigur, e mai importantă situaţia unui apartament decât cum au murit peste o mie de oameni la Revoluţie, în Bucureşti. E mult mai frământat domnul Tiberiu Niţu de casă decât de cum au murit oamenii la Revoluţie. Domnul Niţu, întâmplător, trăgea la Revoluţie".

Pe de altă parte, dar tot în "sectorul imobiliar", Traian Băsescu a criticat starea în care se află casa ce i-a fost repartizată după încheierea mandatului de preşedinte, susţinând că aceasta nu poate asigura securitatea unui preşedinte care, în mandatele sale, a deranjat destul de multe interese oculte. Înainte de acestă declaraţie, fostul preşedinte a postat pe contul său de facebook că s-a mutat, la cererea sa, într-o spaţiu deţinut de RA-APPS la Scroviştea, punctând că nu beneficiază nici de păduri şi nici de domenii de vânătoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb