DOSARUL DE ŞANTAJ AL LUI DIACONESCU Judecătorii Curţii de Apel vor analiza unele emisiuni ale postului OTV

A.C.
Anticorupţie / 31 octombrie 2014

Actualizare 18:22

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, azi, să reia dezbaterile din dosarul de şantaj al lui Dan Diaconescu la 28 noiembrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori şi vor fi analizate emisiunile postului OTV în care acesta l-ar fi ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, transmit surse din presă.

"Nu doar că am primit un termen pentru data de 28 noiembrie, după ce eu voi deveni preşedinte, dar mi s-au admis şi o parte mare din probele pe care le-am cerut, probe care ne fuseseră respinse în prima instanţă, prin urmare suntem extrem de optimişti că adevărul va ieşi la suprafaţă, mai ales că eu doresc ca imediat după 16 noiembrie să anulăm acea imunitate pe care preşedintele o are, astfel încât să vedeţi adevărul", a spus Diaconescu, la finalul şedinţei de judecată.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să reia în discuţie cazul lui Dan Diaconescu în 28 noiembrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori şi vor fi analizate şi emisiunile televizate în care patronul postului OTV l-ar fi ameninţat în mod direct pe primarul din Zărand, pentru a-l determina să îi dea 200.000 de euro.

Diaconescu, candidat la prezidenţiale, a declarat că, dacă "prin absurd" nu va ajunge în turul doi al alegerilor, va încerca să modereze o dezbatere televizată între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, în urma căreia, spune el, va decide cu cine va vota în turul doi.

"Poporul român s-a mai confruntat cu această situaţie, în care ambii finalişti să fie reprezentanţi ai aceluiaşi sistem, al ciocoilor, şi să nu aibă de ales. Eu voi încerca, ca jurnalist ce voi redeveni, să îi invit la o dezbatere televizată. Evident că voi face acest lucru şi pentru motivul că Robert Turcescu nu mai poate să o facă. Voi încerca să îl suplinesc şi la sfârşitul dezbaterii îmi voi spune părerea mea, dacă voi vota cu unul dintre candidaţi sau pe celălalt, dacă mă voi abţine ori dacă voi anula buletinul de vot", a mai spus Diaconescu.

---------------

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi dosarul în care Dan Diaconescu, candidat la preşedinţie, este acuzat de şantaj, transmit surse din presă.

Diaconescu a fost condamnat pe 18 decembrie 2013, de Judecătoria Sectorului 1, la trei ani de închisoare cu executare, din care să se scadă zilele în care acesta a fost în arest preventiv, respectiv perioada 22-25 iunie 2010, pentru şantajarea fostului primar al comunei arădene Zarand, Ion Moţ.

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Mitruş Ghezea au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru şantajarea lui Ion Moţ, atunci primar al comunei arădene Zarand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat pe Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", au fost trimişi în judecată pentru şantaj.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri", susţine DNA.

Primarul arădean, sub presiunea acestor ameninţări, i-ar fi dat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, "scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu".

De asemenea, în cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat de mai multe ori, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cât şi indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitruş, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă" difuzată pe acelaşi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

"Ameninţarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana şantajată, cum ar fi date despre trecutul infracţional al acesteia şi afirmaţii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercială condusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", potrivit procurorilor DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb