Două grupuri de portavioane americane au intrat în Marea Chinei de Sud

S.B.
Internaţional / 25 ianuarie 2022

Două grupuri de portavioane americane au intrat în Marea Chinei de Sud

Două grupuri de portavioane americane au intrat în disputată Marea Chinei de Sud pentru antrenament, a declarat luni Departamentul Apărării, în timp ce Taiwanul a raportat o nouă incursiune a forţelor aeriene chineze în zona sa aeriană, inclusiv cu un nou avion de război electronic, informează news.ro.

Marea Chinei de Sud şi Taiwanul autonom sunt două dintre cele mai sensibile probleme teritoriale ale Chinei şi ambele sunt zone frecvente de tensiune între Statele Unite şi China.

Navele marinei americane navighează în mod obişnuit în apropierea insulelor ocupate de chinezi din Marea Chinei de Sud pentru a contesta pretenţiile de suveranitate chineză, precum şi prin strâmtoarea Taiwan, spre furia Beijingului.

Departamentul de Apărare al Statelor Unite a declarat că cele două grupuri de portavioane americane, conduse de navele lor amiral USS Carl Vinson şi USS Abraham Lincoln, au început duminică operaţiuni în Marea Chinei de Sud.

Grupurile de transportatori vor desfăşura exerciţii, inclusiv operaţiuni de război antisubmarin, operaţiuni de război aerian şi operaţiuni de interdicţie maritimă pentru a întări pregătirea pentru luptă, se arată într-un comunicat.

Instruirea se va desfăşura în conformitate cu dreptul internaţional în apele internaţionale, a adăugat Departamentul Apărării, fără a oferi detalii.

"Operaţiuni ca acestea ne permit să ne îmbunătăţim capacitatea credibilă de luptă, să ne liniştim aliaţii şi partenerii noştri şi să demonstrăm hotărârea noastră de a asigura stabilitatea regională şi de a contracara influenţa malignă", a spus contraamiralul J.T. Anderson, comandantul grupului de atac condus de USS Abraham Lincoln.

Potrivit marinei SUA, ambele grupuri de portavioane au făcut exerciţii cu marina japoneză în Marea Filipinelor, o zonă care include apele aflate la est de Taiwan.

Vestea operaţiunilor americane coincide cea mai recentă incursiune în masă a forţelor aeriene chineze în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului, efectuată cu 39 de avioane într-o zonă apropiată de Insulele Pratas controlate de Taiwan, în partea de nord a Mării Chinei de Sud.

Taiwanul a raportat luni încă 13 avioane chineze în zonă, dintre care unul, un antisubmarin Y-8, care zboară prin Canalul Bashi, care separă Taiwanul de Filipine şi leagă Pacificul de Marea Chinei de Sud, potrivit unei hărţi furnizate de Ministerul Apărării din Taiwan.

Ministerul a adăugat că două avioane chineze J-16D au luat parte la misiune, deşi au fost ţinute aproape de coasta Chinei.

China nu a comentat încă, dar a spus anterior că astfel de misiuni au ca scop protejarea suveranităţii sale şi prevenirea interferenţelor externe în revendicările sale de suveranitate asupra Taiwanului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb