Dragnea cere restituirea dosarului "Referendumul" la DNA

F.A.
Politică / 6 decembrie 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut, astăzi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca dosarul "Referendumul" să fie restituit la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru refacerea urmăririi penale.

Avocatul său, Marian Nazat, susţine că procurorii i-au încălcat lui Liviu Dragnea dreptul la apărare deoarece nu i-au prezentat întreg materialul de urmărire penală, potrivit surselor de presă.

De asemenea, avocatul s-a plâns că Lucian Papici, procurorul de la DNA care a finalizat dosarul Referendumul, a fost lipsit de imparţialitate prin afirmaţiile pe care le-a făcut în cadrul unui interviu, ceea ce arată că procurorul a dorit cu orice preţ să-l trimită pe Liviu Dragnea în judecată.

Avocatul Marian Nazat a mai reclamat faptul că procurorii DNA au refuzat să-l audieze pe premierul Victor Ponta în acest dosar în calitate de martor. De asemenea, el a arătat că în dosar sunt preluate afirmaţii ale preşedintelui Traian Băsescu, fapt ce atestă din nou lipsa de imparţialitate a procurorilor.

În schimb, avocaţii celorlalţi 74 de inculpaţi au cerut ca dosarul lor să fie disjuns de cel al vicepremierului, deoarece în opinia lor faptele acestor inculpaţi nu au legătură cu acuzaţiile care i se aduc lui Liviu Dragnea. Astfel că consideră că ar trebui să fie judecaţi separat de Liviu Dragnea.

Completul de trei judecători, format din Lavinia Lefterache, Corina Jîjîie şi Lucia Rog, a anunţat că se va pronunţa pe 10 ianuarie 2014, atât pe cererea de disjungere, cât şi pe solicitarea de restituire a dosarului.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb