DRAGNEA: "N-am fost de acord cu excluderea din PSD a lui Victor Ponta pentru că sunt consecvent"

Andreea Stoica
Politică / 6 aprilie 2017

Victor Ponta

Victor Ponta

Actualizare 21:11

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară, într-o conferinţă de presă la Sinaia, că excluderea din partid a lui Victor Ponta nu este "problema" social-democraţilor în acest moment şi a precizat că nu a fost de acord cu excluderea deoarece este "consecvent".

Întrebat de ce nu a fost de acord cu excluderea lui Victor Ponta din PSD, Liviu Dragnea a răspuns: "Pentru că sunt consecvent. (...) Am spus de la început că nici nu am de gând să cer lucrul acesta, am şi rupt acea intenţie de demisie şi le-am spus şi colegilor mei că nu cred că asta e problema noastră acum. Îmi asum eu să fiu înjurat şi jignit. Nu vrem să introducem această problemă în dezbaterea partidului".

Liderul PSD a susţinut că şi în cazul lui Valeriu Zgonea a avut aceeaşi poziţie, dar acum şi-a impus autoritatea în partid şi nu le-a dat mână liberă colegilor să decidă în privinţa unei posibile excluderi a lui Ponta din formaţiune.

Preşedintele PSD a spus, citat de News.ro: "Şi în cazul lui Valeriu Zgonea am avut aceeaşi poziţie. Numai că acum mi-am impus autoritatea. Atunci am ieşit din sală, am lăsat colegii, eu cerându-le să nu ajungem la excludere, pentru că eu greu susţin sau iniţiez excluderea unui membru de partid, indiferent care ar fi acela".

El a reiterat faptul că, atât excluderea din partid a lui Mircea Geoană, cât şi a lui Marian Vanghelie au fost nişte greşeli.

Liviu Dragnea a conchis: "Am spus acum ceva timp că excluderea lui Mircea Geoană a fost o greşeală. Şi excluderea lui Marian Vanghelie a fost o greşeală. Când excluzi un membru de partid, pierzi un coleg. Trebuie să facă lucruri mult prea grave".

(S.A.)

-----------

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a solicitat astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN), excluderea din partid a lui Victor Ponta, dar liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, nu a dorit să supună la vot această propunere, au declarat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

Potrivit surselor social-democrate, propunerea de excludere din partid a lui Victor Ponta a fost făcută în condiţiile în care atacurile lansate de fostul premier "nu îl vizau numai pe Liviu Dragnea, ci pe toţi membrii formaţiunii".

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat marţi, la Parlament, că nu este nevoie să îl excludă cineva din partid, în condiţiile în care el este dispus să îi mai trimită o dată demisia liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, pentru "a nu intra în circul acesta".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb