DRAGOŞ PĂTRARU, DESPRE DOINA GRADEA: "Nu se implică în editorial, este editorialul"

M.D.
Miscellanea / 15 mai 2018

Dragoş Pătraru

Dragoş Pătraru

Dragoş Pătraru a publicat un mesaj pe internet, astăzi, înainte de audierea sa în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, spunând că Doina Gradea, Preşedintele-Director General (PDG) al TVR nu se implică editorial, ci "este editorialul". Jurnalistul a dezvăluit, între altele, o serie de mesaje schimbate de Gradea cu fostul producător al matinalului TVR 1, mesaje care ar demonstra "hărţuirea" acestui angajat al televiziunii publice.

Dragoş Pătraru şi-a început mesajul spunând că Doina Gradea minte pe bani publici, la Televiziunea Română, apărând interesele puterii care o susţine. El a menţionat că acesta a fost motivul pentru care, în urmă cu şapte luni, a hotărât să adune probe care "să demonstreze misiunea pe care Gradea a primit-o de la partid", controlul editorial total la televiziunea publică.

Pe blogul său, Pătraru a notat: "Să plecăm de aici... Doina Gradea minte. Sigur, cu toţii o facem. Problema doamnei e că nu minte pe banii dumneaei, ci minte pe banii oamenilor, la Televiziunea Publică. Pentru că Doina Gradea minte apărând interesele puterii care o susţine şi a făcut acum zid în jurul ei, am decis, în urmă cu şapte luni, să adun probe care să demonstreze misiunea pe care Doina Gradea a primit-o de la partid. Nu există decât un motiv pentru care Doina Gradea a fost numită la TVR în locul Irinei Radu. Iar acel motiv este dorinţa puterii de control editorial total la televiziunea publică, înainte de anii cu alegeri care urmează. Dacă ieşi să spui că Doina Gradea se poartă execrabil cu angajaţii, vorbeşte urât cu ei, ţipă, ordonă într-un fel pe care-l mai întâlneşti doar la proprietarii de sclavi şi nu ai dovezi concrete cu care să demonstrezi asta nu poţi decât să te faci de râs. Dovezile pe care le-am oferit săptămâna trecută demonstrează clar nu doar opinia doamnei Gradea despre angajaţii TVR şi activitatea lor, dar mai ales modul în care trebuie condusă televiziunea publică, în interesul puterii".

Pătraru a precizat că materiale pe care le primeşte din afara TVR confirmă şi întăresc ceea ce încearcă să el şi echipa lui să demonstreze.

"Materialele care ne sosesc de câteva zile de la alţi oameni din TVR nu doar confirmă toate cele arătate de noi, ba întăresc tot ceea ce am susţinut săptămâna trecută. Şi fac doar amuzante declaraţiile cu care se apără acum Doina Gradea, care a ales să continue cu minciunile, spunând că implicarea ei nu există, că ea nu sună pe nimeni, că nu ştie nimic despre ce se petrece pe post. Totul, totul arată exact opusul", a scris jurnalistul.

Dragoş Pătraru a atras atenţia că nu este în discuţie cazul emisiunii "Starea naţiei", el adăugând că, poate, va mai fi o televiziune care va dori să o găzduiască sau producţia se va muta pe internet ori va dispărea pur şi simplu, după aproape o mie de ediţii.

"Atenţie, aici nu discutăm despre cazul Starea naţiei. Nici nu este foarte important ce se întâmplă cu această emisiune de la postul public. Probabil se va mai găsi o televiziune care să o găzduiască. Sau poate că nu. Şi producţia se va muta pe internet. Sau va dispărea pur şi simplu, după aproape o mie de ediţii. Poate că atât s-a putut. Asta, repet, nu contează", a scris jurnalistul.

Pătraru a inclus în articolul publicat pe blogul său şi o serie de mesaje schimbate de Doina Gradea cu Septimiu Sărăţeanu, care a fost producătorul matinalului de la TVR 1.

Jurnalistul a adăugat că este vorba despre hărţuire, întrucât un angajat care se plânge "că nimic nu merge" trebuie răspundă în timpul programului la zecile de mesaje ale PDG-ului TVR, care "pune o presiune inacceptabilă".

El a reluat ideea că problema de fond la TVR este modelarea conţinutului editorial al televiziunii publice în funcţie de interesul puterii

El a amintit că producătorul Septimiu Sărăţeanu a fost certat de Doina Gradea, într-o şedinţă la care a participat toată echipa emisiunii, reproşându-i-se că e împotriva PSD-ului, pentru că a dat o ştire tendenţioasă la adresa partidului.

Dragoş Pătraru, care este audiat astăzi în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a anunţat, în încheierea mesajului de pe blogul său, că va povesti curând şi cum decide Doina Gradea ce ştiri, reportaje şi emisiuni se fac, în funcţie de politica externă a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb