DREPTUL LA REPLICĂ

Piaţa de Capital / 12 mai 2020

Laszlo Czinel

Laszlo Czinel

Semnat "ec.Stefan Szabo, expert contabil, expert judiciar", la Redacţia BURSA a sosit urmatorul drept la replică, vizând declaraţiile vicepreşedintelui ASF Gabriel Grădinescu, publicate anterior.

"Stimaţi Comisari ai ASF,

Am ales această modalitate de mă adresa dvs.Scrisoare deschisă, întrucât v-am scris multe scrisori în ultimul timp, dar nu am observat că ar fi a avut vreo influenţă asupra dvs.

Este ultimul meu mandat ca membru în CS la SIF Transilvania. Au fost ani frumoşi cu multe realizari. Practic, SIF Transilvania a ajuns să fie mai mult un "Holding", decât AFIA, având societăţi în portofoliu cu profituri din care poţi plăti dividende insemnate. Am şi plătitit ani la randul dividende mari, mult mai mari decât alţii.

Am realizat şi în 2019, profit foarte mare, fără să valorificăm nici un activ în ultimii ani, din munca colegilor şi dividendele societăţilor noastre.

Deci rezultate foarte bune.

Vine întrebarea "De ce schimbare"?!

Şi schimbare cu acei care au fost totdeauna împotriva hotărârilor luate, care au dus la aceste rezultate.

Schimbare cu aceia care au atâtea acţiuni, după ce ani la rândul au luat bani frumoşi de la societate, câte are mătuşa Floare din Deal, adică un singur "Cupon" primit.

Stimaţi comisari, vreau în continuare să rog să judecaţi bine, înainte să luaţi hotărâri care vor avea efecte ce nu se vor putea reface şi pot provoca daune, (recuperabile, dar depinde de la cine).

Dvs. aţi constatat prin Decizie, că suntem 7 membrii în CS, aţi şi nominalizat în Decizie.

Conform Legii, când se votează persoane, cel în cauză trebuie să se abţină.

Iar din 7 persoane, majoritatea este alcatuită din 4 persoane.

Deci pot face şedinţe statutare în patru, cu condiţia de a fi convocat legal.

Nici o sedinţă ţinută în patru nu a fost convocată legal.

Dar să trecem la vot, au votat preşedinte, vicepreşedinte şi numire de membru în Directorat, atenţie în patru.

Rezultă că nici un vot nu a întrunit majoritatea de 4 voturi întrucât, la votarea Preşedintelui trebuia să se abţină Andănuţi, la vicepreşedinte Petria, iar la membru în Directorat Moldovan şi ei s-au şi abţinut.

Din acest motiv, nici o şedinţă de-a lor nu a fost legală şi statutară.

Dacă nu ţineţi seama de acest fapt, Deciziile dvs. privind CS-ul de la SIF Transilvania vor fi adoptate fără temei legal. Pentru că 3 voturi exprimate pentru şi o abţinere din 7 membrii nu este majoritate.

Dvs. nuţineţi cont de hotărârile judecătoreşti: hotararea 307.08.04.2020 a Tribunalului Braşov a suspendat calitatea de preşedinte CS a lui Andănuţ; atunci cum primiţi nominalizări pentru alt directorat?

Tot Tribunalul Braşov, cu hotararea nr.322/06.05.2020, suspenda hotararile CS-ului paralel din 03 februarie 2020, când Frăţilă şi compania au schimbat ROF-ul CS-ului, au schimbat comitetele, au suspendat toate acele hotărâri!

Cum puteţi primi noi hotărâri, când instanţa a suspendat acele hotărâri? Ce veţi face numind un alt directorat, propus ilegal, când instantele vor anula în cascadă toate hotărârile ilegale adoptate cu sprijunul dvs, domnule vicepreşedinte Grădinescu?!

Cine va suporta daunele materiale şi morale?!

În mod cert, cei din ASF care au permis astfel de ilegalităţi!

Mai reflectaţi domnule vicepreşedinte Grădinescu, pentru a evita consecinte mult mai grave ulterioare!

Va trimit această scrisoare mai mult ca o rugăminte.

Numai prin respectarea Legii poţi prospera în orice societate.

Cu respect

ec.Szabo Stefan, expert contabil, expert judiciar"

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Penibil domnu expert

    Pleaca acasa domnule! 

    Nu intelegi ca atunci cand majoritatea nu te vrea e momentul sa pleci?

    Nimeni nu e de neinlocuit...nici macar tu d-le expert  

    1. VOR PLECA

      SI VA TREBUI SA DEMONSTREZE NOUA GARNITURA DE CE SUNT IN STARE 

      e usor sa domnesti dupa Fercala

      Bai nemernicilor, sunt actionari minoritari care vor sa scape de actiunile astea de kk, captive la SIF3.

    Exact dl Szabo, uneori schimbarile vin pentru-ca nu intelegi ca e nevoie de schimbare! Si asta acceleraza procesul schimbarii!

    Dl Szabo, du-te si investeste banii tai, inmulteste-i, administraza-ti activle tale! Nu mai sta inclestat pe banii altora! Dovedeste-ti tie ca esti capbil! Lucreaza pentru tine!

    Hai arata-ne ce poti!  

    1. Sunteti doi comentatori sau sunteti doar unul?

      A dovedit ca poate, dar murindu-i laudatorii S-a autoproclamat guru al investitiilor

      “De ce schimbare” “de ce schimbare” “de ce schimbare”

      Sunteti trei sau sunteti unul?

      Foarte corect! D-l Szabo, fiind atât de competent, de ce sa va irosiți inteligenta pentru neghiobi?

    GULERE ALBE. GULERE ALBE. GULERE ALBE. Așa vi se spune. OPRIȚI ACEASTĂ ABERAȚIE. NU MAI PLÂNGETI CA FETIȚELE ÎN ZIARE. FIȚI BĂRBAȚI ADEVĂRAȚI, INTELIGENȚI. Nu vă este rușine deloc??? Wtf, mai rămâne doar să vă urcati pe sediul SIF3 și să amenințați că vă aruncați în gol. Voi chiar nu aveți mândrie, simț al penibilului, nimic??? Chiar sunteți niște cârpe de oameni? Voi distrugeti tot, această situație rămâne pe net și nu mai crede nimeni, după ce parcurge epistolele voastre, că în piața de capital activează oameni deștepți. Gata, ajunge, certați-vă cât vreți la Brașov, bateti-vă, ce vreți voi, DAR NU IN INCINTA NOASTRĂ. Adică nu în cadrul civilizat, reglementat și legiferat care ar trebui să fie Bursa de Valori București. Deveniți o problemă publică majoră pentru întreaga piața. Mai ales că dl. semnatar plângaret mai este și membru al board ului BVB. Gata, STOP!

    1. Nu e acest domn membru BVB, e alt plângacios care s-a tăvălit pe jos azi dimineață. Tot aici, la gazetă. Tot de la SIF3, evident.

      Astia sunt de la concurenta ziarului Bursa!

      Dusmanii moooor......

      Băi câți proști pe lume...

    SIF 3 va exista si dupa epoca fercalezilor lacrimogeni.

    Mare-i ..'clica MAFIOTA a lui Fratila. A cheltuit ceva pentru ca acesti indivizi sa se expuna.. Din fericire sau nefericire sunt si eu un mic ac tionar la SIF3. Vad ca se tin AGOA pe banda. Eu personal nu am fost anuntat la o eventuala participare, doar la una singura acea din aprilie 2020. De la acea adunare vad ca mereu se fac tot felul de AGOA. Intrebarea e ; Nu trebuie anuntati toti actionari de a participa ??? Cum se pot tine adunari discretionare. si in afara legalitatilor.???

    ...

    Mi se pare mie sau omu' e agramat?!

    sau de fapt cand iti fercala 50,000 RON/ luna pentru ca faci figuratie ca presedinte CS, merita sa semnezi, zici, faci orice, ca doar raspunzi la Orban, HU, nu in RO! 

    1. ...

      Ti se pare. De fapt, tu esti agramat.

    De ce schimabre? Pt ca asa vor actionarii!

    Dar sefii de CAP si de CJ (Consiliu Judetean), chiar si din Satul Mare, nu au cum sa priceapa.... ca plitica nu POATE inlocui CAPITALUL si pt Fercala zilele la SIF s-au scurs demult! 

    Cred că niciun șef de Sif nu a fost performant, dar, Fratila n-ar fi câștigat în altă parte bani mai multi. Așadar schimbi tusea cu junghiul?( sau cu Covidul?)

    1. Da, stratagema lui Fercală de 25 de ani, se lupta cu dușmani Creați de el, ca sa para ca e mai bun decât “dracul” și ca Merita sa rămână in scaun ca e mai puțin rău...

      Hai mah, ca ne-am prins de mult, de șmecherie... 

      Nu ne schimbați, ca nu aveți cu cine!

      Ba avem cu cine, marș ! 

    Daca "asta" se cheama un raspuns obiectiv scris de un profesionist - expert contabil si expert judiciar - .... imi dau seama de ce trebuie schimbare.

    Oamenii acestia au pe mana sute de milioane ??? si interesele a sute de mii/milioane de minoritari???, doar ganditiva la acest fapt .... (si cei care il plang pe domnul Fercala ........si cei care scriu articole pentru el).

    app .. sunt si eu expert contabil plus alte cateva studii pe la scoli mult mai titrate :) da .... nu ma semnez cu ele ... nu as vrea sa ma considere cineva coleg cu domnul care a scris articolul.  

    1. Sif-ul supravegheat de Contabil de Alimentara, din Gașca lui ferkala.

      Se vede! L-a scos Ferkalo la înaintare.. pana acum îl ținea sa aranjeze cu comisarii Asf... din partea UDMR! Vai saracu Verestoy ce îl mai jeliti... nu mai scapă la tine, domnule! IOI , ioi! Țara al meu...! 

    " ...avand societati ...cu profituri din care poti plati dividende insemnate . "

    - intre acestea sunt si societatile ( reprezentand 50 % din ANC ) la care SIF 3 este actionar majoritar ? 

    - daca 90 % din dividende vin de la societatile in care SIF 3 este actionar minoritar , cum explicati faptul ca dv .( administratorii SIF 3 ) luati 30 % din veniturile SIF 3 ( salarii + indemnizatii + bonusuri ) ? 

    Doar pentru ca puteti ? 

    "...in 2019 , profit foarte mare , fara sa valorificam niciun activ …" 

    - dar care este bilantul pentru ceilalti 21 de ani in care dv ati fost in conducerea SIF 3 ( 1994 - 2003 , 2008 - 2020 ) ? 

    Cum explicati faptul ca ANC al SIF 3 este 200 milioane euro in 2020 , dupa ce in 1992 FPP3 a primit 6 % din activele economiei Romaniei ( fara regiile de stat ) ? 

    - care sunt activele pe care le-ati mai putea valorifica ? 

    Cele pe care dv . le evaluati la 100 milioane euro ANC pe baza unor tranzactii anuale reprezentand 0,5 % din numarul de actiuni ? 

    Si care produc dividende anuale reprezentand 0,5 % din ANC , dupa ce ati " investit " mai mult decat ANC actual ?  

    " Ce veti face … cand instantele … " 

    Vor scoate cifrele pe masa ?

    1. a tot marele posesor mba esti hotomanule; ce sti sti tu de evolutia sif-urilor habarnistule? ala americana nu ti-au predat asa ceva nici la viena; nu te chinui, sunt un coleg din bcr brasov, nu ai facut nicaieri nici un purice, nici la noi nici la alte banci; ai stat cel mult un an si valea! rau s-a inselat fercalezul luindu-te de destept! acum o trage!

      o sa dai de dracu cu nasul tau fratila si alti care nu au dince trai decat din banii sifului; la groapa de gunoi cu vo! 

    Ups, s-a supărat dl. Szabo!

    Nu mai vrea sa incaseze remuneratia lunară ca să tacă, să nu se expună public. 

    Vrea să ne spună cum a investit banii "frumosi" in atâția ani " frumoși" in acțiuni SIF3 ca să consolideze detinerile de actiuni ale grupului de susținători ex- PDG. 

    Poate dacă ar fi investit o parte in pregatirea profesionala personala, nu ne-ar fi fost rușine să citim așa o "Scrisoare deschisă " concepută de un membru CS al unui emitent din sfera reglementării ASF. 

     

    Oare s-a gândit dl. Szabo că un investitor ia decizii și in funcție de competența profesională a managementului? CS + Directorat, dacă e neclar pt. cineva. 

    Nu se intelege de ce o aduce in discutie si pe "mătușa Floare din Deal" care deține actiunile aferente "Cuponului" primit. Sigur ar fi nemulțumită să fie inclusă în circul acesta. 

    Dacă tot s-a dezlănțuit, poate compune dl. Szabo o "scrisoare mai mult ca o rugăminte " pentru comisarii ASF care i-au dat aviz de membru CS ca sa-i întrebe dacă dorm liniștiți. 

    Vă dorim " prosperitatea" meritată in functie de cât de mult cunoașteți si respectați reglementarile aplicabile SIF3! 

    P.S.: circulă vorba in Brașov că ati refuzat invitatia de a participa la ședința CS desfășurată in fata sediului SIF, desi erati in interior. 

    Probabil, spiritul dvs. de gazdă bună, din vremea când erati presedinte CS, s-a zbătut cumplit in fata tratamentului aplicat celor 4 membri CS. 

    1. mai moldovanule, chiar esti nesimtit! tu nu ai luat zeci de mii salriu de la sif si pna al urma te-au dat afara de bun ce esti! ..cum ne nu ti-a dat dreptate nici o onstanta? ..cu cu sponsorul/santajistul fratila vreti iar la bani, sif trei nu e comceme hotomanilor! fratila sa stea acasa in constanta ca-l cauta procurorii nu sa faca circ in fata sediului sif trei inotit de niste nespalati!

      pai daca a convocat cs-ul unpenal ca fratila, cum sa vina oamenii? alo, domnilor procurori cand terminati cu circul asta ca piata de capital este imbacsita de hoti, paparude, santajisti, asfisti parcati acola ca in alte parte nu-i loc de prostia lor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb