DUPĂ 25 DE ANI Apus de soare la BNR?

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 septembrie 2015

Apus de soare la BNR?

Vocile susţin că Mugur Isărescu se retrage: după unele, la pensie, după altele, ca premier

Mugur Isărescu şi-ar putea depune demisia până în luna octombrie din funcţia de guvernator al Băncii Naţionale, ne-au declarat trei surse diferite din industria financiară. Unele din aceste voci susţin că Mugur Isărescu se va pensiona, în ciuda faptului că mai sunt patru ani din actualul său mandat ca guvernator BNR, altele spun că va prelua funcţia de premier în cadrul unui guvern de tehnocraţi, care va pregăti alegerile de anul viitor.

În cel de-al doilea caz, Mugur Isărescu ar putea fi doar detaşat de la BNR, aşa cum s-a întâmplat în 1999, când a ocupat fotoliul de prim-ministru timp de un an de zile.

Contactaţi de ziarul BURSA, reprezentanţii din cadrul Biroului de presă al BNR ne-au declarat: "Conform Hotărârii Parlamentului nr. 27 din 16 iunie 2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I 443 din 17 iunie 2014, Parlamentul României a adoptat hotărârea de numire a membrilor în Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, cu nominalizarea conducerii executive a acesteia, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 11 octombrie 2014".

Printre numele vehiculate care ar putea lua locul lui Mugur Isărescu se numără prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorul Bogdan Olteanu, Nicolae Dănilă, actualmente preşedinte la Transfond, dar şi Traian Halalai, director executiv Eximbank.

Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, aflându-se la conducerea Băncii Naţionale a României de 25 de ani. Potrivit sondajelor de opinie, se află în topul încrederii românilor.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. hai măi lăsați vrăjeala asta ieftină... asemenea tactici se foloseau pe vremuri când despre unul se lansa zvonul că este bolnav sau că a decedat, iar ăla era sănătos tun, și i se sugera astfel să se retragă sau să o lase mai moale cu diverse atitudini.

    1. Mobius, vezi-ti de templetoanele tale ieftine, nu te mai da stiutor cand habar n-ai.

      cand s-a semnat memorandumul de ziua nationala, pe stil vechi bineinteles. Nea Mark a spus ca nu stie daca Soricelul este un bun manager si Mugurel s-a facut ca ploua cand a vazut ca prietenii lui pe nume Florin, Viorel si Daniel nici macar data n-au stiut la care s-a intrunit CE sa analizeze ajutorul de stat. Vrajeala a fost atat de bine pusa la punct ca intr-o scrisoare catre Stallion prietenul Bogdan de la concurenta scria : "Dupa cum cunoasteti in data de 6 martie....." Adica tu un ditamai baiatul destept , frumos , cu limbi multe in reportoriu, nu ca mine doar o pereche sa nu fi in stare sa memorezi o data memorabila. Intai m-am gandit ca se mai intampla ca si domnul Comandant a semnat pe 0.03.2012 pactul fiscal, insa la intrebarea unui coleg a zis : ce vrei domnule e aia semnatura mea sau nu? Dar era frumos 02.02.2012. Mi-aduc bine aminte ca la fete le-a dat cate o floare. As fi intins si eu mana sa pun o floricica la butoniera, dar nu am avut curaj. Peste ani insa nu m-am abtinut si mi-am zis, daca Viorel are curaj eu de ce sa nu am. Dar nu i-am cerut decat rothringul cand i-am spus din nou ce baiat fein e. Asadar dupa aceea cand am vazut ca si in raportul consiliului concurentei de asemenea data de 6 martie 2012 era scrisa atunci mi-am dat seama ca ceva e putred in Danemarca. Am sunat imediat la prietena mea din Danemarca, aceea doamna blonda care te topeste cu zambetul ei si mi-a spus ca nu are sens sa ma gandesc la atatea coincidente. Obosit de atata eforturi intelectuale , invers proportionale cu cantitatea de materie cenusie de care dispun am adormit visand-o pe frumoasa vikinga si eu bineinteles facand pe craiul asemeni lui James Bondoc. Dimineata binedispus mi-am dat seama ca cei patru prieteni obisnuiau sa mearga impreuna la cinematogrele de pe 6 martie asa ca m-am hotarat sa pun mai multa atentie pe presa mondena, de aceea si intrarea in afaceri pe zona life style avand ca obiect in momentul de fata ochelari de soare marca Louis Vuitton din colectia limitata TB 2012 al carei slogan este MAKE IT POSSIBLE TO LOOK THE RISK IN THE EYE. OR THE BEAST. IF HE IS IN BUCHAREST. OTHERWISE THE CAT :-) I pup You

      Mark are..... sau Make are? 

      Oare de ce Bondoceii n-au curaj atunci cand ar trebui? 

      de aceea Inca o data

      MAKE IT POSSIBLE TO LOOK THE RISK IN THE EYES. Dupa cum vezi no risk, no fun.Cumparati ochelarii Louis Vuitton TB 2012 

      Hazul (daca poate fi haz de necaz) e ca nu vezi ce trebuie sau cum trebuie. 

    A venit momentul sa se bucure de binefacerile obtinute in urma falimentului Bancorex, BIR, FNI, ca doar o viata are omu:

    Daca ar fi asa in sfarsit poate s-ar linisti si lupii tineri si alte costume care tot dau in el de ceva vreme. N-au loc astia tinerii de batrani. Imi doresc sa vina unu tanar vedeta tv ceva care sa faca praf sistemul si sa vedem cum e. Gen Tariceanu ante 2008. E foame mare de pozitii si de bani la unii. Olteanu chiar ar fi cel mai indicat :)))

    1. Dl Isarescu de-abia ce implinise 41 de ani cand a devenit guvernator. Inteleg ca treaba cu promovarea tinerilor se aplica in functie de persoana - e buna cand se aplica unora, e rea cand se aplica altora.

      Unde va dau perfecta dreptate - pana intr-acolo incat i-as da functia d-lui Isarescu pe viata - e cand l-ati pomenit pe dl. Olteanu. Brrrr, m-a trecut un fior la gandul asta... 

      Cu anti-talentul nostru de a pune oamenii in posturi importante, n-ar fi de mirare ca Bogdan Olteanu sa ajunga guvernator!

      Ca tot nu se pricepe la nimic. A facut studii de drept si n-a profesat niciodata, a ajuns viceguvernator, fara sa stie nimeni de ce! 

      Pe baza acelorasi merite de ce sa nu ajunga si guvernator?

      Din fericire pentru numirea unui guvernator de banca centrala e nevoie si de alte aprobari. 

      Același Bogdan Olteanu care era mandru ca exista un procent de "doar" 23% procese câștigate de clienți impotriva băncilor? Asta in condițiile in care bnr a recunoscut ca există clauze abuzive in contracte?

      Nu stiu cu ce sa incep ca fiind mai grav - faptul ca nu te îngrijorează gradul de abuz din sistemul bancar sau faptul ca încurajezi bancile sa fie anti-clienti si sa continue abordarea de pana acum. 

      Acui fiu o fi? stie careva? 

    Minciuna are picioare scurte. Dar poate prinde, ca-i gogonata tare. "Ziarul B" aude "voci"? In slujba cui? Dar, banii nu miros, nu-i asa?

    omul asta trebuie trimis in judecata (cu tot consiliul de adimn ) pt subminarea economie nationale

    luat la bani marunti niciunul din membrii actualului consiliu de administratie ai bnr n-au, de-adevaratelea, fondul necesar functie. nici isarescu, nici macar fl. g. (care, dincolo de faptul ca s-a zaharisit, n-a putut trece de suficientele lui vacarel). a vorbi de danila ( un "gherghina" mai chel) sau b. olteanu (un impostor patent), inseamna sa comiti un sacrilegiu pana la scadenta mai este timp (pe care, evident il vom irosi)! urmatorul guvernator NU VA FI "de'al nostru" (de-al romanilor).

    la puscarie cu acest tradator de tara, Isărescu!

    1. DE LA TV. : " PRODUCTIVITATE " - în dulcele grai (cu guttural) pãsãresc.

      Ai dreptate.

    masoneria a decis ca isarescu sa treaca complet la butoane?

    Cand va pleca ticalosul asta de sarpe cu ochelari mai gandim ca vom putea progreasa! Imputitul asta a asigurat spatele bancilor sa fure clientii prin clauye abuyive, a incercat sa manipuleze justitia /(prin seminarul de la Sinaia). A creat un genocid financiar greu de redresat, pe scurt a nenorocit tara. Locul lui este la puscarie, nu la pensie!

    Buna ziua ! Cu ,sau fara aceste manevre, suntem si vom ramane cea mai saraca tara din Europa ! iar asta spunu tot !.

    A FOST PARTASUL BANCILOR,A Sărăcit Populația, UN MARTALOG IN COSTUM

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb