DUPĂ ADOPTAREA OUG PRIVIND TRANSPORTUL ALTERNATIV Yango, o nouă aplicaţie ridesharing în ţara noastră

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 28 iunie 2019

Yango, o nouă aplicaţie ridesharing în ţara noastră

Adoptarea de către Guvern, în urmă cu două zile, a ordonanţei de urgenţă privind reglementarea transportului alternativ de persoane, a deschis porţile pentru intrarea pe piaţă şi a altor aplicaţii pe lângă cele existente. Astfel, de ieri, Yango, o aplicaţie digitală de e-hailing, s-a alăturat aplicaţiilor Uber, Clever, Taxify şi Bolt, oferind servicii de ridesharing pentru cetăţenii din ţara noastră.

Yango operează în 16 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, iar România a devenit a cincea ţară a Uniunii Europene în care serviciul este disponibil, după Estonia, Letonia, Lituania şi Finlanda. Yango este parte a grupului Yandex, una dintre cele mai mari companii de IT din Europa.

Noul serviciu oferă curse la preţuri accesibile şi servicii de bună calitate. Călătoriile comandate prin intermediul aplicaţiei pornesc de la preţul de 5 lei cu discount, care include rezervarea maşinii, o distanţă de 3 km şi o durată a cursei de 7 minute. De exemplu, o cursă din Drumul Taberei către Centrul Istoric costă circa 10 lei, în timp ce o călătorie din Piaţa Muncii la Pipera va fi în jur de 11,5 lei. Clienţii Yango vor plăti 35 de lei pentru o cursă de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureştiului (Piaţa Universităţii). În prezent, plata curselor este disponibilă doar prin intermediul unui card bancar înregistrat în aplicaţie.

Spre deosebire de competitorii săi, aplicaţia Yango foloseşte propriul sis-tem de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, precum şi o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Aceste caracteristici permit reducerea semnificativă a costurilor nete ale călătoriilor, astfel încât utilizatorii plătesc mai puţini bani pe o cursă în timp ce şoferii câştigă mai mult.

Dacă utilizatorul introduce punctul de destinaţie atunci când comandă o maşină, aplicaţia va calcula preţul exact pe care acesta îl va avea de plătit pentru cursa respectivă. Acest preţ nu se va modifica în timpul cursei, chiar dacă maşina este blocată în trafic sau şoferul va fi nevoit să urmeze o rută ocolitoare.

Yango nu are propriile maşini sau şoferi, lucrează cu parteneri locali - companii de transport. Odată cu lansarea aplicaţiei, un centru dedicat pentru şoferi a fost recent deschis de către un partener Yango în Bucureşti. În cadrul acestuia, şoferii se familiarizează cu aplicaţia, participă la sesiuni de training şi teste, pot găsi răspunsuri la întrebările privind noul serviciu sau se pot odihni.

Ca modalitate suplimentară de control al calităţii, Yango permite utilizatorilor să evalueze fiecare cursă şi să trimită sugestii sau reclamaţii serviciului de suport disponibil non-stop. Şoferii cu cele mai bune evaluări primesc mai multe comenzi, în timp ce şoferii care primesc rating-uri scăzute vor primi mai puţine curse sau, în cel mai rău caz, le poate fi refuzat accesul la serviciu (temporar sau permanent).

Aplicaţia Yango este disponibilă pentru descărcare gratuită din App Store sau Google Play în română, engleză şi multe alte limbi.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat în 2011, iar până sfărşitul lunii septembrie 2018 compania a înregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de şoferi sunt conectaţi activ la serviciu în fiecare lună. În momentul de faţă, întregul business de ride-hailing al Yandex este profitabil, incluzând pieţele în care serviciul se extinde.

Yandex este printre foarte puţinele companii din lume care folosesc în mod real tehnologia maşinilor autonome. Acestea au făcut deja primele teste pe drumurile publice din Rusia, Statele Unite ale Americii şi Israel. Yandex este totodată şi prima companie din Europa care a lansat un serviciu zilnic de robo-taxi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb