Acţionarii minoritari ai Nuclearelectrica (SNN) au subscris numai 615 acţiuni (6.150 lei), în cadrul majorării de capital, la care statul a participat cu 194.376.700 lei, reprezentând aportul în numerar al statului român prin Ministerul Economiei - Departamentul pentru Energie, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3-5 de la CNE Cernavodă.
Fondul Proprietatea nu a participat la ofertă, în condiţiile în care a contestat, în instanţă, decizia Adunării Generale prin care s-a stabilit majorarea capitalului.
Subscrierile puteau fi făcute la un preţ cu aproape 30% peste cel din piaţă. Astfel, compania a anunţat creşterea capitalului social la 3,02 miliarde lei, statul ajungând la o deţinere de 82,48%.
Daniela Lulache, directorul general al Nucleareletrica, ne-a declarat, în septembrie 2014: "Nu îmi dau seama ce ar putea avea FP împotriva majorării, pentru că în prospectul de la listare era specificată absolut explicit. Este vorba de aporturi făcute de statul român cu mulţi ani în urmă (2006-2009), doar că nu s-a operat majorarea. Nu s-a făcut odată cu listarea pentru că ar fi durat foarte mult procesul. Nu este nimic nou, este doar o materializare a unei decizii luate cu mult timp în urmă".
Procesul în care Fondul Proprietatea a dat în judecată Nuclearelectrica începe pe 23 februarie. Tribunalul Bucureşti a respins cererea FP de suspendare a majorării capitalului Nuclearelectrica (SNN), până la judecarea procesului pe fond.
Compania operează centrala nucleară de la Cernavodă, care asigură aproximativ o cincime din necesarul de energie al ţării.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.02.2015, 13:24)
E vorba de unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.