DUPĂ CE MOSCOVA L-A ACUZAT CĂ ESTE "IMPLICAT" ÎN TRAFICUL DE PETROL AL ISIS Erdogan atrage atenţia Rusiei că nu are dreptul să "calomnieze" Turcia

A.C.
Internaţional / 2 decembrie 2015

Erdogan atrage atenţia Rusiei că nu are dreptul să "calomnieze" Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a atras azi atenţia Rusiei că nu are dreptul să "calomnieze" Turcia, după ce Moscova a afirmat că liderul de la Ankara şi familia acestuia sunt direct "implicaţi" în traficul de petrol al organizaţiei Statul Islamic, potrivit AFP.

"Nimeni nu are dreptul să profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu şi-a pierdut valorile morale ca să cumpere petrol de la o organizaţie teroristă", a declarat Erdogan, aflat la Doha, în Qatar. "Dacă aceste acuzaţii continuă, noi vom lua măsuri", a avertizat el.

În acelaşi timp, Recep Tayyip Erdogan a reafirmat că el va demisiona imediat din funcţia de preşedinte dacă acuzaţiile Moscovei sunt probate. "Eu nu voi mai rămâne în scaunul de preşedinte niciun minut dacă Rusia va aduce probe în susţinerea afirmaţiilor sale. Iar cei care propagă aceste calomnii nu trebuie să mai rămână în scaunele lor", a mai declarat Erdogan.

Anterior, ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov, a acuzat "clasa politică de la conducerea Turciei, inclusiv pe preşedintele Erdogan şi familia acestuia", de a fi implicată în comerţul ilegal cu petrol al grupării teroriste Statul Islamic.

Antonov a făcut referire în special la ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak (37 ani), care a condus mult timp grupul Calik Holding, specializat în energie, şi la unul din fiii preşedintelui turc, Bilal, care deţine mai multe firme de lucrări publice şi de transport maritim.

Relaţiile dintre Ankara şi Moscova traversează în prezent o perioadă de tensiuni după ce aviaţia turcă a doborât la 24 noiembrie un bombardier rus la frontiera cu Siria. Autorităţile de la Ankara susţin că avionul militar rus a încălcat spaţiul aerian al Turciei, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanţă de graniţa turcă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rusia nu are dreptul sa calomnieze Turcia. Oricine altcineva are dreptul să facă asta cu Rusia. Foarte bună treabă.

     

    Ce Erdogan? În cazul Rusiei, nu poți să mai schimbi legea și să bagi doi ziariști în închisoare care au dezvăluit recent traficul de armament pe care serviciul secret MIT îl făcea peste graniță în Siria? Ce spune Uniunea Europeană despre asta? Nimic. Deoarece are "value oriented foreign policy". Adică UE lucrează doar cu oameni onești, integri ... exact ca Erdogan ăsta.

    Ce si-au luat-o rusnacii peste bot!!! Parca daca Erdogan cumpara petrol sau nu de la IS asta face sa se ridice avionul doborat. Ce si-a furat-o piticul atomic Putin peste rat!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb