DUPĂ CE PSD A PĂRĂSIT PLENUL, Moţiunea simplă pe Agricultură, considerată retrasă

(A.Z.)
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2010

Moţiunea simplă pe Agricultură a PSD a fost considerată retrasă de la Cameră, după ce niciun reprezentant al PSD nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul, în condiţiile în care social-democraţii părăsiseră plenul din cauza unor divergenţe procedurale pe alt subiect. Potrivit Mediafax, şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost deschisă, ieri, de către preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anas-tase, prin supunerea la vot a propunerii făcute, în şedinţa de luni, de către liderul grupului PDL, Mircea Toader, privind introducerea pe ordinea de zi a punctului de vedere al Comisiei de Regulament privind acordarea dreptului de a avea un membru în această comisie pentru grupul independenţilor, precum şi a proiectului de hotărâre prin care deputatul independent Eugen Nicolicea devenea membru al Comisiei de Regulament.

Propunerea lui Mircea Toader privind introducerea pe ordinea de zi a celor două proiecte a întrunit 70 de voturi "pentru", 20 de voturi "împotrivă" şi 2 abţineri, fapt ce a dus la reacţia imediată a social-democraţilor şi a liberalilor, care au arătat că nu recunosc acest vot, întrucât cele două proiecte nu sunt regulamentare. În pofida dezaprobării manifestate de PSD şi PNL, ordinea de zi, care includea şi cele două acte normative, a fost adoptată de plenul Camerei, cu 98 de voturi "pentru", 38 de voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

În condiţiile în care social-democraţii au părăsit sala de plen, niciunul dintre semnatarii moţiunii nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul moţiunii, astfel că Anastase a considerat că moţiunea simplă a fost retrasă.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, ieri, că renunţarea PSD la prezentarea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple pe tema agriculturii reprezintă "un joc politic" al opoziţiei. El a arătat că moţiunea PSD era îndreptată împotriva fostului ministru al Agriculturii Mihail Dumitru, remaniat săptămâna trecută.

PSD va depune sesizări la Comisia juridică şi la Parchet împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând-o de abuz în serviciu, pe motiv că aceasta blochează acţiunile democratice ale opoziţiei, a declarat, ieri, liderul PSD Victor Ponta. "Roberta Anastase şi acoliţii ei au blocat dezbaterea moţiunii simple a PSD privind agricultura", a spus Ponta adăugând că adevărata miză este blocarea opoziţiei de a depune şi dezbate moţiunea de cenzură care ar duce la căderea Guvernului şi de a-l suspenda pe preşedinte.

Agricultorii amână protestele cu o lună

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii conexe (Agrostar) şi Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli (FNPAR) au amânat protes-tele până la începutul lunii octombrie pentru a discuta revendicările cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, se arată într-un comunicat Agrostar, citat de Agerpres. Agrostar şi FNPAR cer elaborarea legislaţiei şi obţinerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea ajutoarelor de stat în sectoarele agricol şi forestier, soluţii pentru plata pe cap de animal şi pentru plata pe suprafaţă, reabilitarea sistemului de irigaţii, sprijinirea inves-tiţiilor în depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de calamităţi în agricultură, sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio, de creştere a păsărilor, a producătorilor români de tractoare şi maşini agricole. Totodată, cele două organizaţii cer o politică de impozitare care să conducă la diminuarea pieţei negre.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb