DUPĂ CE ROMSTRADE A ABANDONAT LUCRĂRILE LA TRANSALPINA, CNADNR preia sectorul Bengeşti - Sebeş, pentru lucrări de consolidare

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 17 martie 2015

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale informează astăzi că a fost emisă Ordonanţa Preşedinţială privind preluarea provizorie de către CNADNR SA a amplasamanetului DN 67C, sectorul Bengeşti - Sebeş al Transalpina de la Romstrade SRL, în vederea urgentării demarării unor lucrări de consolidare a acestui sector de drum naţional.

Această preluare va avea loc în perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate în Ordonanţa menţionată mai sus, vor fi executate lucrări de reparaţii de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor şi menţinerea viabilităţii în vederea asigurării unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Reamintim că CNADNR SA prin DRDP Craiova a organizat procedura de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de execuţie lucrări şi prestări serviciii de proiectare pentru realizarea obiectivului Modernizare DN 67C Bengeşti-Sebeş, km 0+000 - km 148+414. Astfel, în luna septembrie 2008 a fost semnat contractul între CNADNR SA (Beneficiar) şi SC Romstrade SRL (Antreprenor).

Precizăm că Antreprenorul Romstrade SRL nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut. Pe parcursul derulării contractului, Antreprenorul nu a demonstrat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările de modernizare în termenele stabilite, astfel în data de 05.10.2012 CNANDR SA a suspendat lucrările.

Având în vedere faptul că, în ultimii doi ani, lucrările au fost abandonate de constructorul SC ROMSTRADE SRL, neasigurându-se în tot acest timp şi conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistenţă a drumului provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitaţii şi din topirea zăpezilor. Acestea pot constitui un potenţial pericol de cedare a drumului sub acţiunea traficului.

De asemenea, menţionăm că CNADNR SA întreprinde demersuri în justiţie privind rezilierea contractului cu Antreprenorul SC Romstrade SRL.

"Având în vedere faptul că în prezent drumul naţional DN 67C se află într-o stare de degradare avansată, înclusiv a lucrărilor executate şi neconservate de către Antreprenor, fiind astfel pusă în pericol viaţa conducătorilor auto care îl tranzitează zilnic, CNADNR SA va demara, imediat ce condiţiile meteorologice o vor permite, executarea unor lucrări la poduri, podeţe, ziduri de sprijin, rigole, şanţuri, parapete, etc, care au o importanţă majoră în protejarea drumului, stabilizarea versanţilor, colectarea şi evacuarea apelor", a declarat Directorul General al CNADNR SA, Narcis ştefan Neaga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb