DUPĂ CONTRACTAREA UNUI CREDIT SINDICALIZAT DE 110 MILIOANE DE EURO "Credit Europe Bank" se aşteaptă la o creştere a afacerii de 100% în 2007

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 iunie 2007

Omar Tetik

Omar Tetik

Credit Europe Bank a semnat acordul de contractare a unui credit sindicalizat în valoare de 110 milioane de euro, în urma căruia se aşteaptă la o creştere a activităţii de creditare cu100%, în 2007, a declarat, ieri, la ceremonia de semnare a acordului, Omer Tetik, vice-preşedintele băncii. "Acest credit va fi utilizat pentru dezvoltarea băncii, în special pentru acordarea creditelor pe sectorul corporate, unde ne aşteptăm să înregistrăm, de asemenea, o creştere de 100%. Pe întreprinderi mici şi mijlocii ne vom concentra mai puţin", a precizat Omer Tetik, citat de Rompres.

Creditul a fost semnat cu Alpha Bank, Mashreqbank şi Raiffeisen Zentralbank Osterreich, pe o perioadă de doi ani, dobânda fiind Euribor plus 0,9%, a afirmat vice-p reşedintele Credit Europe.

De asemenea, la acordarea creditului participă alte 11 bănci, cu două dintre acestea Credit Europe Bank aflându-se la prima colaborare - Doha Bank şi National Bank of Egypt, potrivit lui Tetik. Este vorba despre instituţii bancare precum Standar Bank, Vakifbank International AG, American Express Bank GmbH, Commerz Bank AG, Wachovia Bank, LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, National Bank of Greece, Atlantic Fortaitierungs AG, WGZ Bank AG.

Iniţial, sindicalizarea valora 60 milioane euro, însă a fost subscrisă la 110 milioane euro. Banca a încheiat, până în prezent, patru credite sindicalizate. Primul a fost lansat în 2004 şi a valorat 15 milioane de euro, cel de-al doilea, contractat în 2005, în valoare de 55 milioane euro. În 2006, banca obţinut un credit sindicalizat de 60 milioane euro, care a fost urmat de un club loan, în valoare de 45 milioane euro.

Noile norme de creditare ale Credit Europe Bank vor primi avizul BNR până la finele lui iunie

Noile norme de creditare ale Credit Europe Bank vor fi aprobate de Banca Naţională a României în următoarea săptămână, a declarat vicepreşedintele băncii, Omer Tetik. "Dacă acest termen va fi depăşit, probabil că până la sfârşitul lunii iunie noile norme de creditare ale Credit Europe vor primi avizul BNR", a adăugat Omer Tetik.

În ceea ce priveşte impactul noii reglementări din domeniul bancar, vicepreşedintele Credit Europe consideră că aces­tea presupun un control mai strâns supra băncilor, dar acestea nu le resimt ca pe o relaxare a creditelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb