DUPĂ CUTREMURUL DIN 22 NOIEMBRIE PAID: 250 de români au solicitat constatări ale daunelor

A.C.
Bănci-Asigurări / 2 decembrie 2014

Un număr de 250 de români care au încheiat poliţe de aigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) au solicitat constatări ale daunelor, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, produs sâmbătă, 22 noiembrie, în regiunea Vrancea, informează într-un comunicat remis redacţiei Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite poliţele PAD.

"Seismul a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi a fost urmat de cinci replici de intensitate mai mică. Cutremurul, cel mai mare ca magnitudine produs anul acesta în România, a cauzat mai multe daune materiale. În primele zece zile după cutremur, 250 persoane care au încheiat asigurarea obligatorie PAD au solicitat constatarea daunelor care ar fi putut fi produse de seismul din ziua de 22 noiembrie. Urmează ca mai mulţi inspectori ai companiilor terţe care au încheiat poliţele să constate şi să evalueze fiecare caz în parte. În acest moment, din numărul total al solicitărilor, au fost deschise 104 de dosare, dintre care 94 de dosare pentru locuinţe de tip A şi 10 dosare pentru locuinţe de tip B", arată sursa citată.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului din 22 noiembrie sunt Mărăşeşti (6 kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri).

Solicitările au fost trimise de asiguraţii PAD din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Bucureşti, Covasna, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Iaşi şi Ialomiţa. Judeţele unde au fost reclamate cele mai multe daune sunt Galaţi şi Vrancea, fiecare cu 83 de solicitări.

"Evenimentele naturale catastrofale nu au o incidenţă mare în ţara noastră, însă de fiecare dată când are loc o asemenea întâmplare dramatică, ce nu poate fi evitată, realizăm cât de importantă este asigurarea. Suntem bucuroşi că în astfel de momente putem să ne susţinem clienţii. Din păcate, numărul asiguraţilor care au optat pentru poliţa obligatorie PAD este în continuare mic. Oamenii trebuie să realizeze importanţa acestui tip de acoperire şi să devină responsabili. Poliţa este valabilă nu numai în cazul daunei totale sau atunci când este afectată structura de rezistenţă a imobilului afectat ci şi atunci când există daune mai mici", a spus Nicoleta Radu Neacşu, director general al PAID.

Poliţa obligatorie de asigurare PAD acoperă trei riscuri specifice României, cutremur, inundaţie şi alunecare de teren. Preţul unei poliţe care acoperă suma de 20.000 de euro este de 20 de euro pe an pentru locuinţele de tip A - cele construite din cărămidă, beton armat sau orice alt material rezultat în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Imobilele de tip B - cele construite din cărămidă nearsă sau orice alt material nesupus unui tratament termic şi/sau chimic pot fi asigurate prin intermediul poliţei PAD contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb