DUPĂ DOUĂ ORE DE LA DEBUTUL LA BVB Tranzacţii de 19 milioane de lei cu acţiunile One United Properties

A.I.
Piaţa de Capital / 12 iulie 2021

Tranzacţii de 19 milioane de lei cu acţiunile One United Properties

Preţ de 1,995 lei, puţin sub cel din ofertă

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) cumulaseră tranzacţii de 19,04 milioane de lei, după primele două ore de la debutul la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform datelor operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile au deschis şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,14 lei, cu 7% peste cel din ofertă, dar la ora 11:00, acţiunile se tranzacţionau la 1,995 lei, ceea ce ridica evaluarea bursieră a One United la 2,85 miliarde de lei.

Compania vine în piaţă după derularea unui oferte publice iniţiale (IPO) prin care

dezvoltatorul imobiliar a vândut 130 milioane de acţiuni noi, la preţul unitar de 2 lei/titlu. Astfel, prin majorarea de capital, One United Properties a atras fonduri de 260 de milioane de lei.

Operaţiunea a fost suprasubscrisă în ambele tranşe, astfel încât compania a decis realocarea a 3% din totalul ofertei de la tranşa investitorilor de retail către cea a investitorilor instituţionali. După închiderea operaţiunii, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, fondatorii companiei, deţin fiecare câte 29,73% din One United, astfel încât împreună au controlul companiei. Alţi acţionari semnificativi sunt CC Trust Group, cu 6,23% din One United şi Marius-Mihai Diaconu împreună cu Altius Capital, ce au 5,19% din capitalul social al companiei, conform unui raport al dezvoltatorului imobiliar publicat recent la BVB.

Oferta s-a derulat între 22 iunie şi 2 iulie, perioadă în care compania a anunţat achiziţionarea a două terenuri în Bucureşti, pe care doreşte să dezvolte noi proicte imobiliare, unul pe malul Lacului Tei şi altul pe Şoseaua Fabrica de Glucoză, în sectorul doi al Capitalei.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Pe ce pune mâna brk se alege praful ! Ăștia nu vin sa construiască ceva pe bursa asta gen Safe , Hunt , Mam etc ...numai sa și marcheze profitul la început după care ... potopul ! Asta i sistemul brk .. o petarda și ei și acțiunea lor de kko !!!

    1. Subscriu

      Exact.

      Vezi scandalul de la Deva din 2010 al lor. 

    Domeniu lovit de reglementari, actiune mult supraevaluata cu P/V aproape 3 vs. similare din RO si CE. Pas !

    1. Chiar P/BV de 3,45 si EPS de 0,1237.

    La ce multipli are TTS este chiar o listare buna comparativ.

    1. Tot la fel de buna ca Reit , Frb ....uitați va la prețurile in care le au listat și in ce prețuri sunt astăzi ... îți da cu cel puțin - 30 % , o fi bine ? Petarda loc a explodat de la începutul anului ....băieții știu de ce !

      In ce e băgat BRK acționar,sigur așa va fi soarta acțiunii...vezi REIT,FRB si sigur vor veni și altele,oamenii au.prins gustul manevrelor de listare..Ei nu construiesc,doar dau "tunuri".

      Adevărul este următorul, si la REIT si la FRB avem creșteri față de preţul din plasamentul privat : 1. Primele minute de tranzacţionare la bursă ale Star Residence Invest, prima societate de tip Real Estate Investment Trust: raliu de 65% faţă de plasamentul privat, capitalizare de 17,3 mil. lei, lichiditate de 2,6 mil. lei în doar 15 minute. În şedinţa din 19 martie 2021, prima pentru tranzacţionarea acţiunilor Star Residence Invest, preţul maxim a fost de 0,58 lei pe acţiune, +166%. Plasamentul privat premergător listării, intermediat de BRK Financial Group, a fost închis la 0,218 lei pe unitate. Acum prețul e de 0,2370 lei pe acțiune, + niște drepturi la 0,2 pe acțiune, deci vorbim de creștere, nu de scădere.

      2. Firebyte Games (FRB) a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, cea din 6 aprilie 2021, la un preţ de 1,41 lei pe acţiune, preț maxim 1,54 lei pe acțiune, +175%. Comparativ cu preţul de la plasamentul privat încheiat în februarie 2021, de 0,56 lei pe acţiune, FRB a înregistrat o creştere de 152%. Acum prețul e de 0,8840 lei pe acțiune, deci +58% față de preţul de la plasamentul privat de 0,56 lei.

      Informația e incorectă !!! Adevărul este următorul : și la REIT si la FRB avem creșteri față de preţul din plasamentul privat, nu -30% :

      1. Primele minute de tranzacţionare la bursă ale Star Residence Invest, prima societate de tip Real Estate Investment Trust: raliu de 65% faţă de plasamentul privat, capitalizare de 17,3 mil. lei, lichiditate de 2,6 mil. lei în doar 15 minute. În şedinţa din 19 martie 2021, prima pentru tranzacţionarea acţiunilor Star Residence Invest, preţul maxim a fost de 0,58 lei pe acţiune, +166%. Plasamentul privat premergător listării, intermediat de BRK Financial Group, a fost închis la 0,218 lei pe unitate. Acum prețul e de 0,2370 lei/acțiune + niște drepturi la 0,2 pe acțiune, deci vorbim de creștere, nu de scădere. 

      2. Firebyte Games (FRB) a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, cea din 6 aprilie 2021, la un preţ de 1,41 lei pe acţiune, preț maxim 1,54 lei pe acțiune, +175%. Comparativ cu preţul de la plasamentul privat încheiat în februarie 2021, de 0,56 lei pe acţiune, FRB a înregistrat o creştere de 152%. Acum prețul e de 0,8840 lei pe acțiune, deci +58% față de preţul de la plasamentul privat de 0,56 lei… deci și aici vorbim de creștere, nu de scădere.

      Ai luat in calcul ca la REIT a fost data de inregistrare pentru majorare cu aport si deci pretul s-a corectat automat? Daca da, si e -30% oricum, greseala mea, dar -30% fata de care pret de referinta? cel de inchidere a primei sedinte de tranzactionare sper.

    se anunta un IPO de succes... :))

    Pe burse mai serioase s-ar numi ...a failed IPO. 

    Pai vedeti daca n-ati bagat-o pe plasament privat....era prea mare? no problem boss....o facem pe bucatele..cate un bloc/plasament...si atunci prea mare...cate o scara/plasament....

    Partea buna ...ca exista si o parte buna....e ca brokeretii au inceput sa se muste intre ei....incep sa loveasca unii in altii....isi dau la gioale si iau pozitii impotriva proprilor confrati....(in ale borfaselii)....goood  

    TTS si ONE au un numitor comun : vechii actionari care isi doresc sa faca un exit glorios. Pai la ONE sunt 21 de actionari care au cate un pachetoi comparabil cu ce s-a tranzactionat azi. Nu e tentant sa "arunci" actiunile in piata si sa "ridici" cash - ul ?

    Ce ma uimeste pe mine la specularea reiturilor inainte de a cadea efectiv in cap este:

    Oamenii (investitorii mici nu ret sau inst caci aia mer ge instrumente cu levier si rastogoliri contabile) se arunca pe achizitii in timp ce ponderea face exit pe Varf (da VARF de CREDIT simultan cu trantirea Deficitului pe Tara; adica Consumam / Speculam in termeni reali mai mult decat producem). 

    Cine vrea sa blocheze capital pe ciclu scurt in Reit-uri sa ii fie de bine. 

    Nu vb de institutii si fonduri; alea au de alergat in randamente caci au de platit yielduri la etc programe gov, banci, fonduri pensii sau asigurari. 

    Aia sunt obligati sa calareasca valurile ciclice; tot aia au spate GOV si Banci centrale (sunt primii ce primesc bail-out chiar daca stau cu lichiditatile blocate si nu dau drumul in piata la ele; “calicii” de cele mai multe ori mai primesc prin etc legi “sacosa cu bani”) in timp ce populimea are doar buzunarul personal. 

    A vazut cineva saltul in piata reala (in termeni reali) la pret consum? 

    Indexul e sarit cu 30-40% fata de 2018, o sa fure puterea de consum din piata; caci indexul asta nu a continuat ascendiunea. 

    Mai vine un val in toamna-iarna 2021-2022 de o sa tranteasca puterea de economisire a oamenilor (chiar si marginalul de profit a multir afaceri / fonduri / institutii) de la o medie de 25-20-15% la 10-8-5% si in foarte multe cajuri se va intra pe minus. 

    Piata deja niveleaza masa monetara din piata la un alt plafon psihologic! 

    PS: vor sa puna mana pe lichiditati pe termen scurt; nu sunt prosti! 

    Nici voi sa nu fitii in raport de recuperare investitie in termeni reali nu nominali! 

    Spor la achizitii / exituri! 

    PS: oameni buni avem Mertane si BMV-uri in Ghetourile din Romania, despre ce vorbim? Cat mai tine extazul financiar? 

    Chiar visam imediat Tesla prin cartiere? 

    Boomul de acum e visul celor din trecut, boomul din viitor e visul copiilor nostri (ca pondere in societate). 

    Noi pe termen scurt o sa intram cu Italia, Grecia si Cipru la Plata prin productivitate si speculare pe descendent. 

    PE-ul pe Natie arata mega Bula pe RO. 

    Deja cheltuim ca tara 1 leu ca sa producem 0,52 de bani! 

    Bancile nu au creditat afaceri ca pondere ci imobiliare (4 milioane de indatorati are romania); aceasta creditare are presiune in termeni reali deflationista la activele financiare. 

    Astia fac exituri si muta capitalurile in alte lucruri; sau il blocheaza pana apar reducerile in termeni reali. 

    semnat comenturi “cretine” 

    1. completare:

      banci mari din USA au inceput sa inghete liniile de credit cu dobanzi mici si sa le plaseze clientilor individuali liniile de credit cu dobanzi mari. 

      Asta ar trebui sa zica ceva in piata. 

      Asa au facut in 2005-2007 can au facut politica reversibila de asbirare / blocare lichiditate in piata de frica corectiei bancii centrale in rata dobanzii (reala nu nominala). 

      Toti cauta lichiditati pe unde pot in timp ce piata schimba usor, usor naratiunea. 

      semnat comenturi “cretine” 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb