DUPĂ EXCLUDEREA LUI BÎLTEANU DIN CA Acţionarii SIF Banat- Crişana, chemaţi la alegeri, în primăvară

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 ianuarie 2015

Acţionarii SIF Banat- Crişana, chemaţi la alegeri, în primăvară

Micii acţionari spun că procedura votului prin corespondenţă îi va costa câte 100 de lei

Acţionarii SIF Banat-Crişana au fost convocaţi, pe 2 martie, să aleagă patru administratori pe locurile vacantate, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, în urma arestării lor preventive, şi după ce Ali Lakis şi Adrian Petreanu au demisionat din Consiliul de Administraţie.

La Adunarea Generală sunt îndreptăţiţi să participe acţionarii înregistraţi la 2 februarie.

Dosarele de candidatură pentru funcţia de administrator sunt aşteptate până pe 27 ianuarie, ora 16.00.

ASF a cerut conducerii SIF1 convocarea acţionarilor în termen de 30 de zile, la scurt timp după arestarea lui Dragoş Bîlteanu şi a lui Najib Lakis, acuzaţi de delapidarea SIF-ului şi manipularea pieţei de capital.

Anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

Înainte de AGA, ASF va trebui să decidă dacă se impune limitarea dreptului de vot al grupului identificat de procurori că acţionează concertat.

Unii mici acţionari sunt nemulţumiţi de procedura de vot în cadrul Adunărilor Generale la SIF1. Aceştia spun că accesul acţionarilor persoane fizice la AGA costă, întrucât pentru votul prin corespondenţă este necesară autentificarea semnăturii la notar, serviciu care este taxat cu aproximativ 100 de lei. Aceştia mai precizează că nu mai este posibilă autentificarea semnăturii la sucursalele SIF1.

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu ne-a transmis, până la închiderea ediţiei, opinia sa cu privire la această procedură de vot.

Curtea de Apel a prelungit măsura de arest preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, până la 7 februarie, însă decizia a fost contestată de cei doi, cauza urmând să fie judecată la Înalta Curte.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. La SIF2 se poate vota prin corespondenta fara legalizarea semnaturii ! La SIF1 care este un "model" de guvernanta corporatista nu se poate.

    1. Ar trebui sa mearga toti actionarii la vot si atunci nu mai pot controla ei SIFurile.Se poate vota si cu semnatura elecronica care este valabila un an de la data cumpararii si te costa si mai putin decat legalizarea semnaturii la notar.

      Si la SIF3 se poate vota fara legalizarea semnaturii.Iar SIF1,SIF4 si SIF5 trebuie legalizata semnatura la notar.Legalizarea unei semnaturi la notar a costat 50 lei plus 5.50 lei recomandata cu confirmare de primire.

    Ce tare este acest convocator!!! Toate regulile lui Bilteanu sunt pastrate cu sfintenie, adica cine fura este intotdeauna castigator. Umilii tovarasi ai lui Bilteanu, supusi neconditionat, s-au gandit de ce sa cheltuim noi bani ca micul actionar sa aiba acces la vot, daca ii putem pune noi pe ei la plata. Perfect pentru hotua lor.

    Oricum frauda nu a fost finalizata inca, asa ca trebuie alesi alti supusi credinciosi ai lui Bilteanu pe locurile CA vanatate prin demisii si arestari. 

    Bilteanu acest cancer al SIFurilor nu va putea fi oprit pana cand toate activele valoroase ale SIF-urilor pe care le stapaneste nu vor fi inlocuite integral cu bidoane goale ;-),

    ASF, tovarase Negritoiu, tovarase Ursache se aude? 

    1. Pai cum ar mai ramane in functie daca nu asa , sunt totusi mici copii pe langa STAROSTELE FERCALA , care tine aga dupa ce are in buzunar votul a 20% dintre actionari prin asa zisele PROCURI SPECIALE , de data asta platite de SIF din banii actionarilor pentru binele lui FERCALICA

      Nu cred. Cred ca totusi de data asta numai pentru acoperire tovarasi Negritoiu, Ursache si toti primi infractori adevarati ar face ceva. macar ceva! daca SIFuri a ajuns aici, este clar din vina lor. credeti voi prosti ca ASF, CNVM nu a stiut, nu a vazut toate miscarile in Bursa? Credeti ca nu a stiut ca un SIF intra la altul tot prin dealuri sub masa ca este total ilegal, credeti voi ca nu a binecuvantat pe trio Corcila Bilteanu Hrebenciuc? credeti ca nu stiu ca SIF Bant, Muntenia, Moldova si alte offshoruri controleza astazi Banca Transilvania? credeti ca BNR nu vede ca a treia banca din system este in mana mafiotilor astea? Credeti ca nu vad nu aud ca toate tranzactiile astea apare un singur broker, dnul Juravle? Credeti ca nu vad ce sintampla cu imprumutiru accordate de la unul la latul? Credeti ca BNR nu stia ca Iaciu controla 20% din SIF Muntenia si apoi a tranferta hotia la Hotul Mare Bilteanu si la partenrul lui Mafiot Dnul Najib El Lakis? Credeti ca BNR nu stia ca Bilteanu a ajuns sa detine 25% din SIF Banat? Credeti ca ASF si BNR nu stie cum a fost platit Iaciu si ce a vandut si unde? Credeti ca ASF nu stie ce asseturi sa plimbat de la unul la altul. CIne le stie pe toate si le a orchestrat pe toate este micutul print Dragusel Bilteanu si mafiotul asta El Lakis. Bineinteles Dnul Ciorcila nu a plecat niciodata din poker si continua cu Dragusel sa delapideaza ce gaseste. Bine si sper ca ati oprit pe ei ca urmatorul care vine este Banca Transilvania. Stiti ca la Hotii, adica la jocul asta, tinta mai mare este intotdeanu o provocarea. Vedeti Dragusel a furat intai firmele mici, IMOD, Energoreparatii, IEMI, Romenergo, Industrial Export si dupaia tinta mai mare! SIF Banat, dupaia SIF Muntenia, urmeaza adica este la o intelegerea pe jumatate SIF Oltenia si SIF Moldona cu patriarcul Ciorcila care si el a inteles ca Dragusel cu Najib, mafiotul asta, sunt baieti mai destepti si sa alipit si el in strategia lor, bineinteles cu inetresul lui de BT. DIn pacat ati oprit si nu veti vedea actul final din opera. Dragusel cu mafiotul preia si cel alte SIFuri si Patriarchul Ciorcila preia 30% din Banca Transilvania! Baieti destepti! cred si sper ca de data asta macar faceti ceva pentru asta! ca sa dormin cu toti linistiti ca tara asta nu se va prabusi cu tot! Si apropo ca sa termin, mi a placut foarte mult declaratia Patriarhului Ciorcila: Este pacat povestea cu SIF Banat dar noi nu avem nici o legatura! bei du te dracu!!!!

    Cei trei membri CA rămasi la Sif1 ar trebui si ei suspendati,întrucât sunt complici la deciziile luate împreună cu cei deja arestati,si si-au dat concursul la delapidarea societatii!Asa ca la ce sa te astepti de la ei,continuă aceeasi politică contra micilor actionari.

    1. ...foarte bine spus!!!! Dar grupul infractional a avut complici si printre executivii SIF1 si SAI MUNTENIA INVEST. Adica cum, semnam vesel toate gogamaniile infractionale ale lui Bilteanu si stam in continuare linistiti pe salarii si bonusuri de zeci de mii de €? Actionarii care ar putea sa initieze actiunea in raspundere trebuie sa plateasca. Bravos actionariat hala sa-ti fie. SIF1 ar trebuie administrat special in vederea salvarii activelor existente, de catre o societate de administrare. In aceste conditii alegerea de noi membrii CA este doar un simulacru.

      Madoff cu toti acolitii lui, frate, sotie, cumnata fii, a fost eliminat complet de la administrarea schemei sale Ponzi, procedura initiata de SEC si Departamentul de justitie SUA, iar la noi ASF ii pune pe oamenii strans legat de Bilteanu, infractorul, sa organizeze de capul lor AGA. INADMISIBIL!!! 

      Fratele meu este mult mai complicat!!! te rog ca nu intelegi. Citeste mai sus ce scrie Bogdanel!

      Madoff in scara dintre piata americana si piata romaneasca nu a facut nimic deosebit! Mafioti astea Bilteanu si El Lakis sutn mai periculosi de tovarasul Madoff. Daca vrea intradevar statul adica ASF, CNVM, DIICOT,DNA, ANAF si.... trebuie sa elimina complet si pusi sub control judiciar pe toti baieti veseli din SIF Banat SIF Muntenia, sa confisca toate actiuni mafiotilor pentru evaziune fiscala (poate primeste si statul ceva in sfarsit) si votul din fonduri din strainatate si cuponari. asa ar fi correct! vom vedea! 

    Bine ca nu cer si extras de cont in original de la Depozitar!

    1. Javrele care au ramas la conducerea sif1 trebuie sa plece urgent! Altfel ramane doar un circ sinistru cu Balteanu si Lakis.Cat de prosti trebuie sa fie romanii astia - actionari, autoritati - sa accepte mizeriile acestor gangsteri. Chiar nu exista oameni seriosi sa gestioneze aceasta societate?Chiar si pe banii de inmormantare ai cuponarilor vor sa puna mana?

      Javrele care au ramas la conducerea sif1 trebuie sa plece urgent! Altfel ramane doar un circ sinistru cu Balteanu si Lakis.Cat de prosti trebuie sa fie romanii astia - actionari, autoritati - sa accepte mizeriile acestor gangsteri. Chiar nu exista oameni seriosi sa gestioneze aceasta societate?Chiar si pe banii de inmormantare ai cuponarilor vor sa puna mana?

    Cei de la SIF1 nu au trecut la ordinea de zi a AGA si problema remuneratiilor ca cei de la SIF2. Sa intelegem ca nu-i intereseaza remuneratiile sau vor sa le mentina pe cele stabilite pentru balteanu si gasca sa.

    1. Pe golanii de la ASF nu-i intereseaza acum problemele reale de la sif1,ei se ocupa sa descopere Marea Concertare. DNA -ul cu povestile lui Balteanu si Lakis...Am ajuns iarasi la mana smecherilor!

      Si la SIF1; SIF2 si SIF4 este aceeasi problema legata de concertare dar ASF-ul nu-si bate capul sa o identifice fiindca daca acum o identifica se autoacuza fiindca nu a identificat-o si la AGA anterioara (2012;2013 si 2014) cand clanurile actuale au preluat controlul acestor SIF-uri si au inceput sa le devalizeze.

      Cat priveste cerinta de autentificare a semnaturilor, procedura este greoaie dar e mai sigura decat votul electronic de la SIF2 unde cei care sunt la butoane pot sa manipuleze votul dupa bunul lor plac fara ca nimeni sa-i verifice. Ex. actionarul X voteaza de la IP-ul Y impotriva interesului conducerii SIF2 iar in zilele urmatoare de la un alt IP Z pe baza acelorasi elemente de autentificare o persona care se autentifica in sistem ca fiind actionarul X, voteaza "pentru" si astfel, manipuland voturile exprimate si inregistrate ca simple mesaje electronice, totul este la mana administratorilor SIF. 

      Nimeni pana in acest moment nu a efectuat o verificare a voturilor inregistrate la SIF-uri ceea ce incurajeaza frauda.

      Solutia ar fi ca toate voturile "pentru" exprimate de catre actionari in AGA, sa fie facute publice ulterior AGA, astfel incat fiecare actionar sa poata sa-si verifice votul exprimat cu cel publicat pe saitul SIF. 

      ASF nu intereseaza de povesti. ASF stie tot. Bai mai mult, ASF a aprobat schema Bilteanu si El Lakis si tuturor mafiotilor daca citesti cu atentia. ASF este ingrizorat ce iese in lumina si dupai vedem drumul correct. Tu hiar crezi ca ASF asteapta ce spune gangsteri? Nu. ASF asteapta cu nerabdarea cine denunta primul Piramida facuta. acolo sa vezi ce iese! DNA si DIICOT ar trebui sa ia pe toti inauntru in linie, Iaciu, Juravle, Bilteanu, EL Lakis, Ciorcila, Fercala, Dumitru Stefan, Ceocea, si lista e lunga de tot....

    A.S.F. ,o institutie inutila plina de incompetenti numiti pe criterii politice si care se bucura de salarii nesimtite !

    singura sansa pentru a stopa declinul ireversibil a sif 1 este lichidarea companiei si distribuirea veniturilor actionarilor;propunerea este valabils si pentru celelalte sif-uri

    1. dar cand trimit dicidendele nu cer nimic? a scuze ei oricum nu dau dividende ci sif-oneneaza tot. ar cam trebui trimisa curtea de conturi sau corpul de control al guvernului acolo.

      Este singura masura rezonabila in aczul acesta de jaf continuu, sustinut si salbatic.

      PASS... curte si corp. Aceste institutii nu toaca bani publici.

      Solutii sunt multe!

      cine vrea sa le aplice?

      tu crezi ca exista cineva din tot circul asta care cauta dreptate? eu personal mai sper, dar mai vedem.... idea ta este buna apropo si a fost facuta si in alte tari cu cazuri similare! 

    Exista vreun blog serios unde se poate discuta despre bursa? Care sa fie activ zi de zi?

    1. Ce tare este acest convocator!!! Toate regulile lui Bilteanu sunt pastrate cu sfintenie, adica cine fura este intotdeauna castigator. Umilii tovarasi ai lui Bilteanu, supusi neconditionat, s-au gandit de ce sa cheltuim noi bani ca micul actionar sa aiba acces la vot, daca ii putem pune noi pe ei la plata. Perfect pentru hotua lor.

      Oricum frauda nu a fost finalizata inca, asa ca trebuie alesi alti supusi credinciosi ai lui Bilteanu pe locurile CA vanatate prin demisii si arestari. 

      Bilteanu acest cancer al SIFurilor nu va putea fi oprit pana cand toate activele valoroase ale SIF-urilor pe care le stapaneste nu vor fi inlocuite integral cu bidoane goale ;-),

      ASF, tovarase Negritoiu, tovarase Ursache se aude? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb