DUPĂ MAI MULTE PĂSUIRI, Brokerii s-au grăbit să se auditeze pentru conturi globale

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 mai 2011

Numai cinci intermediari din cei 61 activi pe piaţa noastră de capital nu îşi trimiseseră, până vineri, la prânz, raportul de audit al sistemului informatic în vederea tranzacţionării prin conturi globale, cerut de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit informaţiilor furnizate ziarului BURSA de reprezentanţii Depozitarului Central. Aceştia estimau că numărul brokerilor care nu s-au conformat deciziilor CNVM ar putea să mai scadă, atât Depozitarul cât şi arbitrul pieţei de capital luând în calcul prelungirea programului de vineri ca să poată să înregistreze rapoartele brokerilor trimise mai târziu. Decizia vine în contextul în care vineri a fost ultima zi în care intermediarii mai puteau să facă dovada auditării sistemului informatic, riscând, altfel, să nu mai poată tranzacţiona prin conturi globale sau să efectueze operaţiuni de împrumut de acţiuni şi să constituie garanţii asociate acestora, potrivit deciziei CNVM nr. 374 din 19 aprilie.

Brokerii erau obligaţi să îşi auditeze sistemul informatic până la începutul lunii aprilie, însă Comisia a decis să îi mai păsuiască până pe 20 mai, în condiţiile în care unii intermediari nu au respectat termenul iniţial.

Ionel Uleia, preşedintele "Prime Transaction", societatea care a cerut CNVM amânarea termenului limită, declara atunci că sunt puţini auditori în piaţă, motiv pentru care unii brokeri au fost programaţi la audit chiar cu câteva zile înainte de expirarea termenului limită.

În prezent, doar acţiunile "Fondului Proprietatea" sunt tranzacţionate prin conturi globale. Conducerea Bursei a anunţat că a cerut CNVM să extindă sis-temul conturilor globale pentru acţiunile cele mai lichide de la BVB, aşteptând cu mare interes ca brokerii să îşi finalizeze auditul sistemului informatic impus de CNVM.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este bine.Este foarte bine.Brokerii s-au auditat.Si se vor mai audita.Si asa vor ramine.Iar neterminatii de la CA BVB, o sa joace tontoroiu' in capu' lor.Si o sa si-o fuzioneze unul altuia...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb