DUPĂ UN ATAC CIBERNETIC Kaspersky Lab: "Companiile mari plătesc peste 1 milion de dolari pentru recuperarea informaţiilor pierdute"

Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 ianuarie 2017

Costul mediu pe care o companie mare îl plăteşte pentru recuperarea unor informaţii pierdute după un atac cibernetic nedetectat la timp depăşeşte 1 milion de dolari, arată rezultatele unui studiu realizat de Kaspersky Lab şi B2B International, în decursul anului 2016.

Conform sondajului la care au participat peste 4.000 de reprezentanţi ai companiilor din toată lumea, timpul este factorul crucial în detecţia incidentelor şi în răspuns.

Astfel, rezultatele cercetării arată că organizaţiile mari plătesc cu peste 100% mai mult pentru recuperare, dacă nu reuşesc să detecteze breşă de securitate rapid, iar costul mediu de recuperare după o breşă care rămâne nedetectată o săptămână sau mai mult este de peste un milion de dolari, în timp ce descoperirea imediată costă 400.000 de dolari - aproape jumătate din media generală, conform Agerpres.

În acest context, Kaspersky Lab anunţă disponibilitatea la nivel global a Kaspersky Threat Lookup - un serviciu de informaţii de securitate pentru companii, menit să îmbunătăţească răspunsul la incidente şi capacitatea de analiză. Noul program, care oferă acces la mai mulţi petabytes de informaţii globale de securitate, actualizate aproape în timp real, ajută companiile să analizeze în mod corespunzător informaţiile digitale, în contextul unui incident de securitate, şi să obţină datele de care au nevoie pentru a grăbi detecţia şi remedierea problemei.

"Cu ajutorul Kaspersky Threat Lookup, echipele de securitate IT din companii pot micşora timpul de reacţie în cazul unui incident şi îmbunătăţi capacitatea de analiză. Odată ce un ofiţer de securitate IT din companie a identificat indicatori suspecţi, aceştia pot fi introduşi în interfaţă de service web. Utilizatorii primesc, la rândul lor, informaţii relevante şi bine structurate, despre o potenţială ameninţare, cu ajutorul cărora poate fi identificat un atac în desfăşurare. Informaţiile Kaspersky Lab sunt colectate din mai multe surse, inclusiv din reţeaua de securitate Kaspersky Lab, din monitorizarea botnet-urilor şi web crawlers. Aceste date sunt verificate de echipa de cercetare Kaspersky Lab şi corelate automat", se menţionează într-un comunicat de presă al companiei de securitate cibernetică.

Potrivit sursei citate, unul dintre primii clienţi ai serviciului Kaspersky Threat Lookup este Interpol, iar Kaspersky Lab a acordat acces la informaţiile sale despre ameninţări, conform acestui acord, pentru a contribui la investigarea criminalităţii cibernetice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb