Educaţia financiară, în dezbatere publică

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 octombrie 2023

Educaţia financiară, în dezbatere publică

English Version

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul Strategiei naţionale de educaţie financiară 2023 - 2030, ce vizează şi abordarea în şcoală a noţiunilor în domeniu, în acord cu prevederile Legii învăţământului preuniversitar nr.198/2023. Potrivit ministerului, este important ca în şcoală să fie abordate noţiuni de educaţie financiară pentru înţelegerea rolului şi a funcţiei banilor, a necesităţii planificării financiare şi beneficiilor aduse de amânarea satisfacţiilor imediate, precum şi a dificultăţilor financiare şi dezvoltarea atitudinii necesare pentru evitarea acestora. Această disciplină ar putea determina şi dezvoltarea comportamentului orientat către economisire.

Implementarea strategiei urmăreşte educarea populaţiei pentru adoptarea unor decizii financiare mai informate şi responsabile, care să conducă la creşterea bunăstării personale şi a familiei. Pe lângă îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară la nivelul întregii populaţii, măsurile cuprinse în strategie vizează şi crearea unui mediu care să încurajeze stakeholderii din domeniul financiar să continue să furnizeze populaţiei o educaţie financiară de calitate, care poate aduce beneficii contribuabililor la nivelul întregii societăţi, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. Potrivit sursei citate: "Cu cât contribuabilii înţeleg, pe de o parte, oportunităţile furnizate de produsele financiare disponibile şi, pe de altă parte, necesitatea de a îşi îndeplini obligaţiile fiscale, cu atât mai multe resurse sunt disponibile pentru prosperitatea economico-socială. Aceste resurse îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a contribuabililor şi a copiilor lor, construind un viitor economic stabil şi de încredere". Adaptarea materiilor studiate în şcoală la cerinţele de astăzi ale societăţii reprezintă un mare pas înainte.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La multi "antrenori financiari" am vazut ca ne indeamna sa economisim, sa fim mai cumpatati, sa amanam "recompensa" efectiv sa cheltuim mai putin si sa investim (mai mult). Dar daca toti ar urma sfaturile antrenorilor, atunci economia s-ar restrange, randamenele ar scadea, etc. Cum inflatia "sanatoasa" este in jurul de 2% pe an, asa companiile trebuie sa aiba vanzari in crestere ca sa aiba profit. Personal sunt pentru educatia financiara, toti oamenii care au muncit 35-4x de ani merita o viata linistita inainte sa treaca "dincolo".

    Educaţia financiară, total inutil,

    ca doar traim in "Romania Educata" si a "Lucrului Bine Facut" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb