Trupele Belarusului trimise la graniţa cu Ucraina

EFECTELE ÎNTREVEDERII LUKAŞENKO-PUTIN Trupele Belarusului trimise la graniţa cu Ucraina

C.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 martie 2022

Sursa foto: unian.net

Sursa foto: unian.net

Ministerul Apărării din Belarus anunţă că trimite la graniţa cu Ucraina cinci batalioane "pentru a-i înlocui pe militarii ce staţionează acum în acea zonă". Anunţul a fost postat pe canalul de Telegram al Ministerului Apărării din Belarus.

Şeful Statului Major al Forţelor Armate, prim-adjunct al ministrului Apărării al Republicii Belarus, general-maior Viktor Gulevich, susţine că scopul acestei mişcări ar fi "prevenirea pătrunderii pe teritoriul Republicii Belarus a formaţiunilor naţionaliste din Ucraina, precum şi prevenirea livrării ilegale de arme, muniţii şi explozibili". Totodată, oficialul menţionează că "mişcarea trupelor militare pe teritoriul ţării nu are nicio legătură cu pregătirea, şi cu atât mai mult, cu participarea militarilor belaruşi la o operaţiune militară specială pe teritoriul Ucrainei".

Reamintim că ieri preşedintele Belarus Alexandr Lukaşenko s-a întâlnit la Moscova cu Vladimir Putin. Alexandr Lukaşenko l-a anunţat pe omologuil rus că a pregătit o hartă care dezvăluie "planurile Ucrainei pentru un atac asupra Belarusului": "Bine că am început această operaţiune militară, pentru că Ucraina pregătea un atac nu doar asupra regiunii Donbas, ci şi asupra Republicii Belarus (...) Nu trebuie să ne justificăm pentru ceea ce se întâmplă", a declarat Lukaşenko la Moscova.

Tot ieri, Ucraina a anunţat că două avioane ruseşti ar fi tras către Belarus din spaţiul aerian ucrainean. De cealaltă parte, Ministerul Apărării din Belarus a menţionat că "informaţia despre atacatul asupra teritoriul Republicii Belarus ar fi o provocare şi o încercare de a destabiliza societatea".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Miscarea trupelor nu are legatura cu razboiul, la fel ca exercitiile pe care le-ati facut inainte de a incepe razboiul. Pe cine prostiti voi ma ? Intrati si voi in hora pe fata? Razboiul asta va fi sfarsitul dictaturilor post sovietice. Va baga Putin pe toti in hazna, indiferent cum se termina balamucul asta, sunteti terminati!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb